Запит про проведення АТО на території, де працював працівник, для отримання дубліката трудової книжки надсилається на адресу СБУ

Про це йдеться у листах Міністерства соціальної політики України «Щодо запиту на отримання у письмовому вигляді інформації (у довільній формі) про проведення антитерористичної операції на території, де працював працівник» від 12.01.2015 № 103/0/14-15/06 та Антитерористичного центру при Службі безпеки України «Щодо отримання інформації з АТЦ при СБУ про проведення антитерористичної операції» від 16.12.2014 № 33/8428

Про це йдеться у листах Міністерства соціальної політики України «Щодо запиту на отримання у письмовому вигляді інформації (у довільній формі) про проведення антитерористичної операції на території, де працював працівник» від 12.01.2015 № 103/0/14-15/06 та Антитерористичного центру при Службі безпеки України «Щодо отримання інформації з АТЦ при СБУ про проведення антитерористичної операції» від 16.12.2014 № 33/8428.

Пунктом 5.6 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту України від 29.07.1993 № 58 (далі — Інструкція № 58) передбачається можливість видачі дубліката трудової книжки за новим місцем роботи працівнику, який не має доступу до своєї трудової книжки внаслідок надзвичайної ситуації, передбаченої Кодексом цивільного захисту України, або проведення антитерористичної операції на території, де працював працівник.

Дублікат може бути виданий за новим місцем роботи на підставі заяви працівника та отриманої ним у письмовому вигляді інформації зі штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації про виникнення надзвичайної ситуації або Антитерористичного центру при Службі безпеки України про проведення антитерористичної операції на території, де працював працівник, що надається в довільній формі.

У листі зазначається, що виходячи з практики, яка склалася, при реалізації положень п. 5.6 Інструкції № 58 запит на отримання у письмовому вигляді інформації (у довільній формі) про проведення антитерористичної операції на території, де працював працівник, надсилається ним на адресу Служби безпеки України.

В листі Антитерористичного центру додатково роз’яснюється, що для організації і проведення АТО та координації діяльності суб’єктів, які ведуть боротьбу з тероризмом чи залучаються до АТО, при Службі безпеки України функціонує Антитерористичний центр.

Звернення громадян щодо надання інформації про проведення АТО на певній території України розглядаються Штабом Антитерористичного центру при Службі безпеки України відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 № 393/96-ВР  та Інструкції про порядок розгляду в Службі безпеки України звернень громадян (затверджена наказом СБУ від 27.01.2005 № 44). Письмова інформація про проведення АТО надається громадянам офіційним листом Штабу АТЦ при СБУ за результатами розгляду їх звернень.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36592

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31747

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді