Одноразову допомогу для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві збільшено

Одноразову допомогу для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві збільшено


З 01 липня 2020 року в Україні зріс розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 2 102 грн до 2 197 грн. Як наслідок підвищились суми пов’язаних з ним одноразових допомог, які фінансуються Фондом соціального страхування для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також членам їх родин, утриманцям у разі смерті працівників внаслідок виконання посадових обов’язків.

З 01.07.2020 року розмір допомоги складає:

  • потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві відповідно до ступеня втрати професійної працездатності (максимально 17 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, при 100% втрати працездатності) — 37 349 грн;
  • сім’ї у разі смерті потерпілого (100 розмірів прожиткового мінімуму) — 219 700 грн;
  • утриманцю у разі смерті потерпілого (20 розмірів прожиткового мінімуму) — 43 940 грн.

Нагадуємо, що на роботодавця, який не повідомив уповноваженим державним органам про нещасний випадок, очікують адміністративні санкції.

Джерело: ФСС

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
7692

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
80080

Допомога при ураженні струмом

Перша допомога при ураженні електричним струмом — це найпростіші медичні дії, які виконуються безпосередньо на місці події в найкоротші після травмування строки. У статті ми розповімо, як правильно надати першу допомогу при ураженні струмом.
63222

Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві

У разі настання нещасних випадків, які завдали шкоди робітникам або іншим людям, роботодавець зобов’язаний вжити всіх зусиль для організації неупередженої та повної перевірки обставин таких подій. У статті розповідаємо не лише про загальну процедуру розслідування нещасних випадків, а й про те, як провести розслідування в умовах воєнного стану.
131384

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді