Роботодавцям дозволять відтермінувати проведення чергової атестації робочих місць через карантин

Мінекономіки пропонує на період обмежень використовувати результати попередніх гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища.

Роботодавцям дозволять відтермінувати проведення чергової атестації робочих місць через карантин


На деяких підприємствах в період карантину неможливо своєчасно провести атестацію робочих місць за умовами праці. Як наслідок це позбавляє працівників права на отримання пільг та компенсацій, а також зарахування стажу, який дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Мінекономіки планує розв'язати проблему із проведенням атестації робочих місць за умовами праці в період карантину. Для цього вже розробили проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Згідно з проєктом на період карантину, якщо неможливо провести чергову атестацію робочих місць за умовами праці, дозволять використовувати результати гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища, отримані під час попередньої атестації на робочих місцях, якщо умови праці докорінно не змінювались. Надалі провести чергову атестацію робочих місць за умовами праці роботодавці повинні в строк не пізніше ніж через 60 днів після скасування карантину.

Нагадуємо, що непроведення атестації робочих місць за умовами праці за звичних обставин може загрожувати роботодавцю як адміністративною, так і кримінальною відповідальністю.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Комісія з атестації робочих місць за умовами праці

Атестаційна комісія — це колегіальний орган, створений для вирішення всіх питань, які стосуються атестації робочих місць на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся, як створюють атестаційну комісію, хто входить до її складу, які функціональні обов’язки вона виконує.
12257

Як оформити графік проведення атестації

Перед проведенням атестації керівник підприємства видає відповідний наказ. Як додаток до нього оформлюють графік проведення атестації робочих місць за умовами праці. У статті ви знайдете зразок оформлення такого графіка.
12529

Атестація робочих місць за умовами праці: важливі нюанси, які потрібно знати роботодавцеві

Зі статті ви дізнаєтеся, який алгоритм проведення атестації робочих місць за умовами праці, як до неї підготуватися, яку відповідальність нестиме роботодавець, якщо він не провів атестацію, та чи потрібно проводити атестацію під час війни.
50105

Атестація робочих місць у школі

Відповідальним за своєчасне та якісне проведення атестації робочих місць у школі є керівник навчального закладу. Який порядок проведення атестації, хто має входити до складу атестаціїної комісії, яке покарання чекає за непроведення атестації — далі у статті
10103

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді