Держпраці повідомила, які підприємства перевірить під час карантину

Чи прийде інспектор на підприємство з перевіркою, залежить від ступеня ризику господарської діяльності суб’єкта.
Держпраці повідомила, які підприємства перевірить під час карантину


ГУ Держпраці у Харківській області роз’яснює, що на виконання постанови КМУ від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» щодо своєчасного і повного проведення профілактичних і протиепідемічних заходів припинено проведення:

  • планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю);
  • інспекційних відвідувань з питань виявлення неоформлених трудових відносин, тощо.

▶ Знання з охорони праці перевірятимуть дистанційно ◀

Згідно з Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»:

«Тимчасово, до 31 травня 2020 року забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, крім державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання, які відповідно до затверджених КМУ критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику».

Держпраці повідомила, які підприємства перевірить під час карантинуКонтролери Держпраці на порозі: як відбуватиметься перевірка

Тобто, якщо ваше підприємство є суб’єктом господарювання з високим ступенем ризику, Держпраці проведе планову перевірку під час карантину.

У суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику перевірки відновляться після 31.05.2020.

Джерело: ГУ Держпраці у Харківській області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
79355

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19670

План перевірок Держпраці на 2024 рік

Планові заходи державного нагляду здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду. Завантажте План графік перевірок Держпраці на 2024 рік та перевірте, чи є у ньому ваше підприємство.
13557

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді