Карантин продовжено до 11 травня

Кабмін схвалив проєкт постанови про продовження карантину в Україні з певними послабленнями.

Карантин продовжено до 11 травня

⚡ Як захистити працівників від коронавірусу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував: «Ми ухвалили рішення про продовження карантину до 11 травня. Оскільки за розрахунками Академії наук, пік ми очікуємо між 3 та 8 травня. У нас є дуже чіткий план виходу».

Карантин продовжено до 11 травня Працівник захворів на коронавірус: чи «виробничий» нещасний випадок

За його словами, план виходу з карантину складається із декількох етапів, початкова точка реалізації — день кінця карантину.

«За оптимістичним прогнозами, цей день мав би настати 11 травня. Тому сьогодні будемо продовжувати карантин до цієї дати як умови настання цього першого дня, який буде символізувати початок виходу із карантину», — додав глава уряду.

Однак початок виходу з карантину стане можливий лише за умови, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання в Україні не змінюватиметься та буде коливатися у межах 5-7%.

⚡ Засоби індивідуального захисту: що має знати кожен медпрацівник

22 квітня на засіданні уряду міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що змінами до постанови № 211 від 11.03.2020 року, окрім продовження карантину до 11 травня, планується дозволити:

  • перевезення громадським транспортом осіб, які виявили бажання стати донорами крові;
  • залучати до роботи працівників, яким необхідний обов’язковий медичний огляд, без проходження такого огляду, оскільки через карантинні обмеження проведення медоглядів ускладнено.

Також затверджується порядок проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією.

Джерело: Укрінформ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
79354

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19670

План перевірок Держпраці на 2024 рік

Планові заходи державного нагляду здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду. Завантажте План графік перевірок Держпраці на 2024 рік та перевірте, чи є у ньому ваше підприємство.
13557

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді