Підприємців Харківщини оштрафовано на суму понад 7 млн грн

Всі штрафи пов’язані з використанням праці нелегальних працівників, яких виявили інспектори праці Головного управління Держпраці у Харківській області під час низки інспекційних відвідувань. У яких сферах штрафи були найвищі?

СкачатиШтрафи за порушення законодавства про працю 2019

Зокрема, у фізичної особи — підприємця та на товаристві з обмеженою відповідальністю, яке здійснює діяльність у сфері торгівлі, виявили 28 неоформлених працівників.

Під час інспекційного відвідування фізичної особи — підприємця, який працює у легкій промисловості, виявили 6 неоформлених працівників.

У двох фізичних осіб — підприємців, які здійснюють діяльність у сфері харчування, виявили 2 неоформлених працівників.

На товаристві з обмеженою відповідальністю, яке займається прибиранням приміщень, було задіяно 3 працівника без офіційного працевлаштування.

На товаристві з обмеженою відповідальністю, яке займається виробництвом молочних продуктів, було задіяно 15 працівників-«нелегалів».

У фізичної особи — підприємця, який ремонтує автомобілі, виявлено 1 робітника, який працює нелегально.

У фізичної особи — підприємця, який займається виробництвом будівельного матеріалу, був задіяний 1 робітник, який працював нелегально.

З якої дати відлічувати 10 днів до перевірки Держпраці

За результатами інспекційних відвідувань, уповноваженими особами Головного управління Держпраці розглянуто справи та винесено постанови щодо накладення штрафних санкцій на загальну суму понад 7 млн грн.

Пам’ятайте!

За порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи — підприємці, які використовують найману працю, будуть нести фінансову відповідальність у таких розмірах:

  1. 100 мінімальних зарплат – 417 300 грн, у разі вчинення роботодавцем перешкоджання при проведенні заходів державного нагляду (контролю) щодо виявлення працівників без належного оформлення.
  2. 30 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 125 190 грн за такі порушення:
  1. 10 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 41 730 грн за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, за не оплату роботи в нічний час, роботу в вихідний або святковий день, надурочну роботу та інші питання оплати праці);
  2. 10 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 41 730 грн (за недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Головні статті у квітні

Підприємців Харківщини оштрафовано на суму понад 7 млн грн
У № 4 "Довідника"Консультації фахівців, корисні поради та пам’ятки, аналіз законодавства
Аптечка на підприємстві: як укомплектувати та зберігати; Атестація робочих місць за умовами праці: складаємо Карту умов праці; Як проводити інструктажі з охорони праці — повторний і позаплановий та інші корисні статті, написані професіоналами.

За інформацією управління Держпраці у Харківській області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
79353

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19669

План перевірок Держпраці на 2024 рік

Планові заходи державного нагляду здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду. Завантажте План графік перевірок Держпраці на 2024 рік та перевірте, чи є у ньому ваше підприємство.
13557

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді