ДТП під час відрядження. Як комісія кваліфікувала нещасний випадок

Завершено спеціальне розслідування групового нещасного випадку, що стався 26 лютого 2018 року. Внаслідок ДТП постраждали двоє осіб 1967 та 1947 року народження, одна особа загинула.

Перебуваючи у відрядженні і керуючи власним автомобілем ВАЗ 21214, П. під час виконання маневру обгону виїхав на смугу зустрічного руху, де здійснив зіткнення з автомобілем ВАЗ 2107. Водій «сімки» від отриманих травм загинув на місці пригоди. П. отримав травми у вигляді закритої тупої травми грудної клітки, закритого перелому грудини, І-ІІ ребра справа, тупої травми середостіння. У Т. зафіксовано забої руки та ноги, множинні садна на голові та обличчі.

ДТП під час відрядження. Як комісія кваліфікувала нещасний випадок Які нормативні документи визначають порядок розслідування ДТП

Причини настання нещасного випадку будуть встановлені після закінчення досудового розслідування за кримінальним провадженням СУ ГУНП України у Вінницькій області та надання відомостей про обставини і причини настання дорожньо-транспортної пригоди та осіб, які допустили порушення вимог законодавства.

Комісією нещасний випадок визнаний таким, що пов’язаний з виробництвом. На потерпілого Т., який користувався транспортним засобом, але не причетний до керування ним, складено акт за формою Н-1.

Члени комісії зі спеціального розслідування нещасного випадку мали зустріч із потерпілими, роз’яснили іхні права відповідно до чинного законодавства. Зокрема, потерпілі мають знати про відшкодування витрат на санаторно-курортне лікування внаслідок нещасного випадку.

За інформацією Держпраці у Вінницькій області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
8308

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
80478

Допомога при ураженні струмом

Перша допомога при ураженні електричним струмом — це найпростіші медичні дії, які виконуються безпосередньо на місці події в найкоротші після травмування строки. У статті ми розповімо, як правильно надати першу допомогу при ураженні струмом.
63657

Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві

У разі настання нещасних випадків, які завдали шкоди робітникам або іншим людям, роботодавець зобов’язаний вжити всіх зусиль для організації неупередженої та повної перевірки обставин таких подій. У статті розповідаємо не лише про загальну процедуру розслідування нещасних випадків, а й про те, як провести розслідування в умовах воєнного стану.
132529

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді