Штрафом більше 1,2 млн грн закінчилася перевірка для будівельного підприємства Чернігівщини

За неналежне оформлення 13 працівників будівельної галузі підприємцю доведеться сплатити штраф у 1 млн 248 тис гривень

Фахівці Управління Держпраці та СБУ в Чернігівській області провели спільну перевірку підприємства будівельної галузі щодо порушення законодавства про працю та незаконного використання праці найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

Головні державні інспектори встановили, що 13 працівників з грудня 2015 року до січня 2016 року та з серпня 2016 року до лютого 2017 року працювали на об’єктах підприємства без офіційного оформлення трудових відносин:

  • не внесено записи до трудових книжок цих осіб;
  • не велися табелі обліку робочого часу.

Відповідно, суб’єкт господарювання не повідомив ДФС про прийняття їх на роботу.

На підприємство було накладено штрафні санкції, передбачені частиною 2 ст. 265 КЗпП, у розмірі 30 мінімальних заробітних плат (96 000 гривень) щодо кожного неоформленого працівника.

Поданий суб’єктом господарювання позов до суду щодо оскарження постанови Управління Держпраці у Чернігівській області про накладення фінансових санкцій Чернігівський окружний адміністративний суд залишив без задоволення.

Суб’єкт господарювання має сплатити 1 млн 248 тис гривень.

Джерело: офіційний портал Держпраці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
41465

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
150

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
80194

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19942

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді