Стартувала пілотна кампанія з виявлення незадекларованої праці

Вчора (06.06.2017) Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега провів селекторну нараду з начальниками територіальних управлінь областей, у яких розпочато перший етап пілотної кампанії з виявлення незадекларованої праці, а саме:

  • Львівської обл.;
  • Одеської;
  • Херсонської;
  • Черкаської.

Ця кампанія здійснюється в рамках проекту МОП «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу», що передбачає інформаційно-роз’яснювальну роботу.

В нараді також взяли участь:

  • національний координатор проекту МОП Софія Литвин;
  • директор департаменту з питань праці Ігор Дегнера.

В процесі розмови було окреслено основні завдання кампанії:

  • визначення заходів і способів інформаційно-роз’яснювальної роботи;
  • пошук найоптимальніших інструментів виявлення на підприємствах неоформлених працівників;
  • організація збору і аналізу отриманої інформації та налагодження взаємодії із зацікавленими органами державної влади, територіальними громадами та соціальними партнерами.

«Ми маємо забезпечити високий рівень виконання завдання, поставленого Урядом, адже від цього залежить наповнення державного бюджету країни, майбутні пенсії наших громадян і авторитет нашої Служби», – відзначив Роман Чернега.

Джерело: офіційний портал Держпраці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Журнал реєстрації перевірок

Для того, щоб не допустити несанкціонованих перевірок, на підприємстві заводять Журнал реєстрації заходів державного нагляду (контролю). Ведення його — добровільне. Скачайте бланк Журналу реєстрації перевірок установленого зразка, щоб бути готовим до приходу контролерів.
56611

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
41757

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
164

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
80499

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді