Виготовлення номерних знаків на авто: діє новий порядок

Які документи потрібно зібрати, щоб почати діяльність?

Виготовлення номерних знаків на авто: діє новий порядок

28 січня 2024 року набув чинності Порядок виготовлення та обліку номерних знаків для транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації, затверджений постановою КМУ
від 25.07.2023 № 774 (далі — Порядок).

Транспортні засоби на підприємстві: як організувати безпечну роботу

Порядок визначає процедуру провадження суб’єктами господарювання, а також їхніми філіями чи відокремленими підрозділами діяльності з виготовлення, видачі та обліку номерних знаків для транспортних засобів (далі — номерні знаки).

Номерні знаки, що виготовляють суб’єкти господарювання, повинні відповідати зразкам і вимогам, установленим МВС (п. 4 Порядку).

Перелік суб’єктів господарювання, які виготовляють номерні знаки (далі — перелік), веде Головний сервісний центр МВС (далі — Головний сервісний центр). Філія чи відокремлений підрозділ суб’єкта господарювання, які виготовляють та/або видають номерні знаки, входять до переліку під окремим номером.

Суб’єкти господарювання ведуть облік виготовлених і виданих номерних знаків із використанням засобів Єдиного державного реєстру ТЗ (далі — електронний реєстр). Після видачі номерного знака відповідальна особа суб’єкта господарювання невідкладно вносить цю інформацію до електронного реєстру.

Виготовлення номерних знаків на авто: діє новий порядокЯк вести Журнал реєстрації великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів

Перелік суб’єктів господарювання, адреса місцезнаходження приміщень, у яких виготовляють та/або видають номерні знаки, розміщується на офіційному веб-сайті Головного сервісного центру.

Якщо суб’єкт господарювання має намір виготовляти номерні знаки, він надсилає на адресу Головного сервісного центру повідомлення за формою згідно з додатком 1 до Порядку.
До повідомлення слід додати засвідчені підписом керівника або уповноваженої особи суб’єкта господарювання (фізичної особи — підприємця):

  1. копію документа, що підтверджує право власності/користування приміщеннями або земельними ділянками, на яких розташовані такі приміщення, у яких здійснюватиметься виготовлення та/або видача номерних знаків;
  2. копії документів про відповідність робочого місця вимогам законодавства, зокрема у сфері технічного захисту інформації в інформаційно-комунікаційних системах;
  3. кольорові фотографії виготовлених суб’єктом господарювання зразків номерних знаків;
  4. копію розпорядчого документа про призначення відповідальної особи — за необхідності
    (п. 7 Порядку).

Якщо документи відповідають встановленим вимогам, Головний сервісний центр:

  • протягом п’яти робочих днів із дати їх надходження надсилає суб’єкту господарювання інформацію про його включення до переліку та зазначає його порядковий номер;
  • формує засобами електронного реєстру персональний логін і пароль доступу до електронного реєстру, які надсилає до регіонального сервісного центру за місцезнаходженням приміщення суб’єкта господарювання, у якому здійснюватиметься виготовлення та/або видача номерних знаків.

Відповідальна особа суб’єкта господарювання отримує персональний логін і пароль доступу до електронного реєстру в регіональному сервісному центрі Головного сервісного центру. Отримання персонального логіна і пароля доступу оформляється актом приймання-передачі згідно з додатком 2 до Порядку.

Виготовлення номерних знаків на авто: діє новий порядокЗаходи пожежної безпеки при зберіганні транспортних засобів

Суб’єкт господарювання, який має намір припинити діяльність із виготовлення номерних знаків, надсилає до Головного сервісного центру лист про такий намір, складений у довільній формі. Інформація про те, що суб’єкт господарювання припинив таку діяльність, розміщується на офіційному веб-сайті Головного сервісного центру.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23667

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36704

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10533

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32674

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163632

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді