Журнал реєстрації великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів

Якщо ви використовуєте або плануєте використовувати ТТЗ, вам знадобиться Журнал реєстрації великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів.

Порядок відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів затверджено постановою КМУ від 06.01.2010 № 8 (далі — Порядок № 8). Він визначає процедуру відомчої реєстрації (далі — реєстрація) та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування.

Як реєструвати великотоннажні та інші технологічні транспортні засоби

Реєстрацію технологічного транспортного засобу (далі — ТТЗ) здійснюють на підставі письмової заяви власника за встановленою формою. Крім заяви, для реєстрації ТТЗ потрібні такі документи:

  • засвідчені в установленому порядку копії документів, що підтверджують право володіння, користування і розпорядження ТТЗ;
  • декларація про відповідність, оформлена виробником або його уповноваженим представником, — для ТТЗ,
    на які поширюється дія Технічного регламенту безпеки машин, затвердженого постановою КМУ від 30.01.2013 № 62, і які реєструюють вперше;
  • акт технічного огляду.

Для того, щоб переєструвати ТТЗ, потрібно подати:

  • заяву власника;
  • свідоцтво про реєстрацію ТТЗ;
  • акт технічного огляду ТТЗ.

Журнал реєстрації великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів Незареєстровані технологічні транспортні засоби експлуатувати заборонено.

Журнал реєстрації великотоннажних та інших ТТЗ

Відомості про зареєстрований або перереєстрований технологічний транспортний засіб і його власника вносять до журналу реєстрації великотоннажних та інших ТТЗ. Його форма наведена у додатку 3 до Порядку № 8.

Журнал реєстрації великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів зберігають протягом 25 років з часу здійснення у ньому останнього запису.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді