Карантин продовжено: названо нову можливу кінцеву дату

Продовження обмежень у зв'язку з СOVID-19 схвалив Кабмін

image92

Як діє карантин в умовах воєнного стану

Кабмін ухвалив рішення про продовження режиму надзвичайної ситуації в єдиній державній системі цивільного захисту, а також карантину на всій території України до 30 червня 2023 року.

Постанова КМУ про продовження карантину від 25.04.2023 передбачає зміни:

  • до розпорядження КМУ «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації» від 25.03.2020 № 338;
  • постанови КМУ «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2» від 09.12.2020 № 1236.

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін зазначив, що повномасштабна війна відвернула увагу українців від пандемії, проте показник захворюваності на COVID-19 зростає. Через коронавірус Україна щотижня втрачає близько ста людей.

МОЗ навесні очікує на збільшення кількості нових випадків COVID-19 в Україні. Динаміка зростання захворюваності залежатиме від варіанту SARS-CoV-2, який циркулюватиме, і рівня охоплення вакцинацією населення.

Рівень вакцинації в Україні залишається недостатнім для формування колективного імунітету до COVID-19.

Джерело: МОЗ

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці»

Вища школа охорони праці

Карантин триватиме до кінця червня 2023 року

 

Кабмін ухвалив рішення про продовження режиму надзвичайної ситуації в єдиній державній системі цивільного захисту, а також карантину на всій території України до 30 червня 2023 року.

Постанова КМУ про продовження карантину від 25.04.2023 передбачає зміни:

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін зазначив, що повномасштабна війна відвернула увагу українців від пандемії, проте показник захворюваності на COVID-19 зростає. Через коронавірус Україна щотижня втрачає близько ста людей.

МОЗ навесні очікує на збільшення кількості нових випадків COVID-19 в Україні. Динаміка зростання захворюваності залежатиме від варіанту SARS-CoV-2, який циркулюватиме, і рівня охоплення вакцинацією населення.

Рівень вакцинації в Україні залишається недостатнім для формування колективного імунітету до COVID-19.

Джерело: МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
24

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46973

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30135

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10567

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47706

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді