Довідку з Держреєстру про періоди, що зараховано до страхового стажу для оплати тимчасової непрацездатності, має отримувати працівник

Дніпропетровське обласне відділення ФСС з ТВП роз’яснило питання отримання довідки з Держреєстру про періоди, які зараховано до страхового стажу для оплати тимчасової непрацездатності

Дніпропетровське обласне відділення ФСС з ТВП роз’яснило питання отримання довідки з Держреєстру про періоди, які зараховано до страхового стажу для оплати тимчасової непрацездатності.

Оскільки розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності залежить від страхового стажу, роботодавцю важливо мати достовірну інформацію про періоди, що зараховані до стажу працівника.

Відповідно до статті 14-1 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI (далі — Закон № 2464) Пенсійний фонд та його територіальні органи зобов’язані надавати безоплатно на вимогу застрахованих осіб інформацію, що міститься на їх персональних облікових картках у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі — Державний реєстр).

Відповідно до частини 5 статті 17 Закону України № 2464 інформація з Державного реєстру надається на запит платника єдиного внеску та/або застрахованих осіб.

Оскільки страхувальникам (роботодавцям) така інформація про застрахованих осіб, які перебувають у трудових відносинах з цими страхувальниками, може надаватись виключно за період перебування особи у трудових відносинах із страхувальником, то за довідкою про підтвердження страхового стажу доречно звертатись до органів Пенсійного фонду безпосередньо працівнику.

За інформацією Дніпропетровського обласного відділення ФСС з ТВП

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Чи мають працівники право не працювати під час повітряної тривоги

Чи оплачується робота під час повітряної тривоги? Який штраф за роботу під час повітряної тривоги? Які дії працівників під час повітряної тривоги? Відповіді на ці питання та все про те, як створити безпечні умови праці під час повітряної тривоги – у статті.
96

Порядок затвердження програм навчання та інструктажів з питань пожежної безпеки

Які обов’язки для керівників підприємств та осіб, котрі проводять навчання, передбачені документом? Та як за новим порядком проводити інструктажі з пожежної безпеки — розкажемо у статті.
5223

Організація навчання працівників з електробезпеки

Які існують форми навчання працівників, котрі обслуговують електроустановки споживачів, якими документами має бути врегульоване таке навчання. Більше про навчання та інструктаж працівників з електробезпеки — у статті.
19097

Розробляємо План роботи служби охорони праці

Для ефективної роботи служба охорони праці розробляє план заходів з охорони праці. Які питання мають бути охоплені в ньому, які заходи та терміни передбачені? Скачайте план роботи служби з охорони праці, підготовлений експертом, та дізнайтеся відповіді на ці та інші актуальні питання.
38456

Вимоги до організації робочого місця працівника з охорони праці

Організація робочого місця працівника з охорони праці є важливим аспектом забезпечення безпеки на робочому місці. Що таке робоче місце та робоча зона? Як має виглядати безпечне робоче місце? Чи є санітарно-гігієнічні вимоги до робочого місця? Якою має бути площа робочого місця на одного працівника? Відповіді на ці питання та все про вимоги до організації робочого місця – у статті.
192

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді