Щеплення стане обов'язковим для більшої кількості працівників

Міністерство охорони здоров’я поповнить список професій, які підлягатимуть обов’язковому щепленню

Щеплення стане обов'язковим для більшої кількості працівників

МОЗ анонсувало наказ, згідно з яким розшириться перелік професій, для кого щеплення проти COVID-19 — обов’язкове. Документ набуде чинності 9 грудня 2021 року.

Як організувати безпечну роботу працівників під час карантину

До освітян і працівників центральних та місцевих органів влади, які підлягають обов’язковій вакцинації на період карантину, додаються працівники:

  • підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;
  • підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою КМУ від 04.03.2015 № 83.

Працівників вищезазначених установ, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, відсторонюватимуть від роботи без збереження заробітної плати.

Щеплення стане обов'язковим для більшої кількості працівниківСкачайте наказ про надання відпустки без збереження зарплати на час карантину

Обов’язковій вакцинації не підлягатимуть ті, хто має абсолютні протипоказання до проведення щеплень. Протипоказання визначаються відповідно до інструкцій до застосування вакцин, рішень Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від 16.09.2011 № 595.

МОЗ нагадує, що працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників і поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов’язковим профілактичним щепленням також проти інших відповідних інфекційних хвороб на підставі:

  • статті 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 № 1645-III;
  • статті 27 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.1994 № 4004-XII.

Джерело: МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
397

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11894

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
63

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47342

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді