У 2022 році українці відпочиватимуть 116 днів

З урахуванням свят та перенесених робочих днів наступного року буде 10 подовжених вихідних

У 2022 році українці відпочиватимуть 116 днів

Кабінет міністрів України затвердив перенесення робочих днів у 2022 році.

Хто має право на скорочену тривалість робочого тижня

Урядове розпорядження рекомендує керівникам підприємств, установ та організацій для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести у 2022 році в порядку та на умовах, визначених законодавством, робочі дні з:

  • понеділка 7 березня на суботу 12 березня;
  • понеділка 27 червня на суботу 2 липня.

У 2022 році українці відпочиватимуть 116 днів Дізнайтеся більше про роботу у вихідні та святкові дні

Розпорядження Кабміну не стосується органів Пенсійного фонду України, акціонерного товариства «Укрпошта», Державної казначейської служби та банківських установ.

Таким чином, у березні та червні українці отримають чотириденні довгі вихідні для того, аби відсвяткувати Міжнародний жіночий день та День Конституції.

А з урахуванням державних та релігійних свят українці також матимуть довгі триденні вихідні у січні, квітні, травні, червні, жовтні та грудні. На ці місяці припадають Новий Рік, Різдво (за православною традицією — в січні, а за католицькою — в грудні), Великдень, День праці, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Трійця, День Незалежності та День захисників України.

Зауважимо, найбільше днів для відпочинку буде на самому початку 2022-го року — в січні (12 вихідних). Травень, червень та жовтень матимуть по 11 вихідних.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
397

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11894

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
63

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47343

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді