Як експлуатувати генератори безпечно для екології

Ознайомтеся з вимогами законодавства та порадами експерта, щоб не нашкодити довкіллю під час експлуатації генераторів та з’ясуєте, які дозвільні документи оформити на викиди та зберігання пального. А також — яких екологічних вимог дотримуватися

Під час війни генератори набули критичної важливості та високого попиту, оскільки забезпечують безперервну роботу підприємств. Проте вони також негативно впливають на довкілля, зокрема спричиняють забруднення атмосферного повітря.

Як експлуатувати генератори безпечно для екології Дізнайтесь повну інформацію про те, як експлуатувати генератори безпечно для екології

Забруднення атмосферного повітря 

Генератори, які працюють на дизельному пальному чи бензині, викидають в атмосферу значну кількість забруднювальних речовин: вуглекислий газ (СО2), оксиди азоту (NOх), діоксид сірки (SO2), чадний газ (СО), тверді частинки (РМ) і леткі органічні сполуки.

Експлуатація генератора потребує регулювання викидів забруднювальних речовин в атмосферне повітря на рівні держави. Головний важіль — дозвіл на викиди. Отже, якщо експлуатуєте генератор, отримайте дозвіл на викиди. 

Особливості отримання дозволу на викиди від генератора

Підприємства повинні дотримувати встановлених норм, подавати відповідні декларації і сплачувати податок згідно із чинним законодавством.

Як експлуатувати генератори безпечно для екології Екологічний податок за викиди від генераторів не нараховують на період дії воєнного стану на території України та протягом 30 днів з дня, коли його припинять або скасують. Підстава — пункт 46 підрозділу 5 розділу XX ПК.

А також, для безперебійної роботи генератора необхідно забезпечити наявність достатньої кількості пального. Зберігання пального потребує відповідних дозволів і ліцензій.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді