Зберігання та пакування аміачної селітри: що змінилося?

Нові Мінімальні вимоги щодо безпеки та здоров’я працівників на роботі під час зберігання та пакування нітрату амонію мають підвищити рівень безпеки

Зберігання та пакування аміачної селітри: що змінилося?

Державна служба України з питань праці оприлюднила роз’яснення щодо оновлення Мінімальних вимог, які стосуються безпеки та здоров’я працівників на роботі під час зберігання та пакування нітрату амонію.

Як безпечно використовувати пестициди й агрохімікати

Зокрема, у нормативному документі зафіксовано вимоги щодо:

  • зберігання нітрату амонію як насипом, так і в упаковці (в тому числі у мішках та м’яких контейнерах);
  • контролю за концентрацією оксиду азоту під час вентиляції складських приміщень;
  • характеристики майданчиків, які облаштовуються для тимчасового (сезонного) зберігання нітрату амонію;
  • застосування накривного матеріалу разового та довгострокового використання;
  • тривалості зберігання насипом (не більш ніж шість місяців), а також додатково визначено тривалість зберігання нітрату амонію в упакованому вигляді, яка не має перевищувати гарантійний термін зберігання, вказаний на упаковці продукції та/або супроводжувальній документації виробника.

Зберігання та пакування аміачної селітри: що змінилося? Скачайте інструкцію з охорони праці під час виконання робіт із пестицидами та агрохімікатами

У Держпраці зауважили, що вдосконалення норм чинного законодавства у сфері зберігання, пакування нітрату амонію (аміачної селітри) та використання його для виготовлення комплексних і рідких мінеральних добрив здійснює позитивний вплив на економічну ефективність підприємств, підвищує рівень безпеки ведення робіт та знижує рівень виробничого травматизму.

Зауважимо, наказ про затвердження Мінімальних вимог щодо безпеки та здоров’я працівників на роботі під час зберігання, пакування нітрату амонію та використання його для виготовлення комплексних і рідких мінеральних добрив зареєстровано у Міністерстві юстиції України місяць тому. Документ уже набув чинності.

Джерело: Державна служба України з питань праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді