Карантин триватиме до кінця літа

Уряд продовжив карантин в Україні до 31 серпня та встановив «зелений» рівень епідемічної небезпеки.

«Зелений» карантин триватиме до кінця літа

Масковий режим залишається обов'язковим під час перебування у громадському транспорті, приміщеннях або ж під час масових заходів. Працівники закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів та залів інших сфер культури мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту.

Яка відповідальність за порушення карантину

Втім, маски можна не використовувати, якщо всі учасники та організатори масового заходу мають один із таких документів:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до проведення заходу);
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до проведення заходу);
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Цей перелік документів потрібний і для перетину кордону іноземцями. Також їм потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19. Документи про вакцинацію мають бути видані відповідно до міжнародних медико-санітарних правил або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

Водночас для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати контрольні пункти в'їзду-виїзду.

У Кабміні повідомили, що правила перетину кордону можуть змінитися у разі встановлення на території України іншого рівня епідемічної небезпеки. Тоді українцям також потрібно буде мати документи з наведеного вище списку, або ж бути готовими пройти самоізоляцію за допомогою застосунку «Вдома» або обсервацію у випадку відмови чи неможливості скористатись цим застосунком.

Зауважимо, одночасно по всій країні може бути встановлено лише «жовтий» рівень карантинних обмежень. «Помаранчевий» та «червоний» буде визначатися в межах регіону.

Уся територія країни одночасно повернеться до «жовтої» зони за наявності однієї з таких ознак на всій території України (за умови, що він наявний впродовж трьох днів поспіль):

  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів — більше ніж 75;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) — більше як 4 відсотки;
  • кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення — менше ніж 300.

А от для повернення до «зеленого» рівня потрібно, щоб сприятливі фактори фіксувалися впродовж тижня.

Джерело: Кабінет Міністрів України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
397

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11894

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
63

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47343

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді