Карантин триватиме до кінця літа

Уряд продовжив карантин в Україні до 31 серпня та встановив «зелений» рівень епідемічної небезпеки.

«Зелений» карантин триватиме до кінця літа

Масковий режим залишається обов'язковим під час перебування у громадському транспорті, приміщеннях або ж під час масових заходів. Працівники закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів та залів інших сфер культури мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту.

Яка відповідальність за порушення карантину

Втім, маски можна не використовувати, якщо всі учасники та організатори масового заходу мають один із таких документів:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до проведення заходу);
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до проведення заходу);
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Цей перелік документів потрібний і для перетину кордону іноземцями. Також їм потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19. Документи про вакцинацію мають бути видані відповідно до міжнародних медико-санітарних правил або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

Водночас для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати контрольні пункти в'їзду-виїзду.

У Кабміні повідомили, що правила перетину кордону можуть змінитися у разі встановлення на території України іншого рівня епідемічної небезпеки. Тоді українцям також потрібно буде мати документи з наведеного вище списку, або ж бути готовими пройти самоізоляцію за допомогою застосунку «Вдома» або обсервацію у випадку відмови чи неможливості скористатись цим застосунком.

Зауважимо, одночасно по всій країні може бути встановлено лише «жовтий» рівень карантинних обмежень. «Помаранчевий» та «червоний» буде визначатися в межах регіону.

Уся територія країни одночасно повернеться до «жовтої» зони за наявності однієї з таких ознак на всій території України (за умови, що він наявний впродовж трьох днів поспіль):

  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів — більше ніж 75;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) — більше як 4 відсотки;
  • кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення — менше ніж 300.

А от для повернення до «зеленого» рівня потрібно, щоб сприятливі фактори фіксувалися впродовж тижня.

Джерело: Кабінет Міністрів України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Чи мають працівники право не працювати під час повітряної тривоги

Чи оплачується робота під час повітряної тривоги? Який штраф за роботу під час повітряної тривоги? Які дії працівників під час повітряної тривоги? Відповіді на ці питання та все про те, як створити безпечні умови праці під час повітряної тривоги – у статті.
97

Порядок затвердження програм навчання та інструктажів з питань пожежної безпеки

Які обов’язки для керівників підприємств та осіб, котрі проводять навчання, передбачені документом? Та як за новим порядком проводити інструктажі з пожежної безпеки — розкажемо у статті.
5225

Організація навчання працівників з електробезпеки

Які існують форми навчання працівників, котрі обслуговують електроустановки споживачів, якими документами має бути врегульоване таке навчання. Більше про навчання та інструктаж працівників з електробезпеки — у статті.
19097

Розробляємо План роботи служби охорони праці

Для ефективної роботи служба охорони праці розробляє план заходів з охорони праці. Які питання мають бути охоплені в ньому, які заходи та терміни передбачені? Скачайте план роботи служби з охорони праці, підготовлений експертом, та дізнайтеся відповіді на ці та інші актуальні питання.
38456

Вимоги до організації робочого місця працівника з охорони праці

Організація робочого місця працівника з охорони праці є важливим аспектом забезпечення безпеки на робочому місці. Що таке робоче місце та робоча зона? Як має виглядати безпечне робоче місце? Чи є санітарно-гігієнічні вимоги до робочого місця? Якою має бути площа робочого місця на одного працівника? Відповіді на ці питання та все про вимоги до організації робочого місця – у статті.
192

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді