Держпраці впроваджує нові заходи запобігання травматизму

У Державній службі України з питань праці вирішили зосередитися на профілактичних заходах запобігання травматизму. Дізнайтеся, які напрями превентивної роботи визначено як пріоритетні.

Нові підходи запобігання травматизму: які зміни впроваджує Держпраці

Державна служба України з питань праці повідомила про затвердження Планів превентивної роботи територіальних органів Держпраці на 2021 рік.

Під час обговорення та формування Планів бралися до уваги результати аналізу рівня виробничого травматизму та пропозиції керівників суб’єктів господарювання, соціальних партнерів й органів місцевого самоврядування в регіонах.

Як мотивувати працівників дотримуватися правил безпеки

Держпраці визначила такі найбільш пріоритетні напрями превентивної роботи:

  • проведення превентивних заходів з метою недопущення травматизму у працівників лісової галузі;
  • налагодження тісної співпраці із територіальними органами Укртрансбезпеки та Національної поліції України з метою підвищення рівня безпеки на автомобільному, міському електричному, залізничному транспорті, а також для попередження та недопущення випадків травматизму внаслідок ДТП;
  • проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо запобігання настанню нещасних випадків у закладах охорони здоров’я, а також у закладах, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком та з підозрою на інфікування COVID-19, у тому числі з питань безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Станом на 09.06.2021 інспектори праці територіальних органів провели 26 712 превентивних заходів, охопивши 30 176 суб’єктів господарювання. Загалом з початку року зареєстровано зменшення кількості загального травматизму у суб’єктів господарювання водного транспорту, котлонагляду та підйомних споруд, легкої і текстильної промисловості, ЖКГ-2 (підприємства та об’єкти водопровідно-каналізаційного господарства), хімічної, нафтохімічної, нафтопереробної промисловості, енергетики, металургійної промисловості, а також агропромислового комплексу.

Держпраці впроваджує нові заходи запобігання травматизму

Також порівняно з аналогічним періодом минулого року в Україні зареєстровано суттєве зниження рівня смертельного травматизму на підприємствах енергетики, котлонагляду і підйомних споруд, у металургійній промисловості та на транспортних підприємствах.

Держпраці впроваджує нові заходи запобігання травматизму

Джерело: Управління Держпраці у Тернопільській області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді