Мінекономрозвитку розробило Мінімальні вимоги щодо безпеки працівників під час експлуатації вантажопідіймальних кранів

Проєкт наказу наразі доступний для обговорення

Мінекономрозвитку планує запровадити норми роботи з кранами та підйомниками

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підготувало проєкт наказу «Про затвердження Мінімальних вимог щодо безпеки та здоров’я працівників під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання».

Форми нарядів-допусків

Документ передбачає:

  • конкретизацію обов’язків суб’єкта господарювання стосовно виконання вимог щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час виконання трудових функцій;
  • удосконалення умов праці на робочих місцях, зниження аварійності, травматизму;
  • спрощення процедури допуску до керування вантажопідіймальними кранами та машинами, що керуються з підлоги (з підвісного пульта чи по радіо) чи зі стаціонарного поста, крім машиністів, працівників, які користуються цими вантажопідіймальними кранами та машинами на своїх робочих місцях.

Мінекономрозвитку планує запровадити норми роботи з кранами та підйомниками Скачайте зразок інструкції з охорони праці для кранівників (машиністів) кранів мостового типу

Нові норми мають прийти на зміну Правилам охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, які були затверджені три роки тому і які наразі регламентують відносини у цій сфері.

Мінімальні вимоги безпеки мають на меті приведення нормативно-правових актів з питань охорони праці у відповідність до чинного законодавства, адже деякі положення нинішніх Правил потребують конкретизації. Такого висновку у міністерстві дійшли, проаналізувавши звернення від суб’єктів господарювання.

На офіційному сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства можна проголосувати за чи проти проєкту наказу, а також залишити свій коментар.

Джерело: Мінекономрозвитку

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Експлуатуємо атракціонну техніку безпечно

Перед початком роботи атракціонних комплексів потрібно впевнитись у справності обладнання та компетентності персоналу щодо попередження нещасних випадків. Стаття допоможе розібратися, як організувати монтаж, техогляд і безпечну експлуатацію атракціонів, які дозвільні документи оформити, зокрема під час воєнного стану, і як забезпечити безпеку відвідувачів
2160

Охорона праці і температурний режим у медичному закладі

Охорона праці в медичних закладах починається з вимог до мікроклімату. Зі статті ви дізнаєтеся, які саме вимоги до охорони праці та температурного режиму в медичному закладі передбачені законодавством.
13784

Охорона праці при роботі з комп'ютером

Охорона праці при роботі з ПК: вимоги до облаштування приміщення при роботі з комп'ютером, санітарні норми освітлення, параметри мікроклімату, допустимий рівень вібрації та звукового шуму. Соціальні та профілактичні засоби захисту працівників, медичні огляди, перерви на відпочинок.
69891

Аптечка на підприємстві

Аптечка першої допомоги має бути на кожному підприємстві, адже часто від оперативності надання домедичної допомоги залежить життя людини. Яким має бути склад аптечки невідкладної медичної допомоги, де саме повинна розміщуватися аптечка першої допомоги у виробничому підрозділі, хто відповідає за неї — про все це розповімо далі.
91801

Зразок наказу про простій через спеку

Дотримати вимог законодавства з безпеки праці під час спеки допоможе наказ про простій через спеку. Скачайте зразок такого наказу, розроблений експертом.
1127

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді