COVID-19 — причина третини нещасних випадків на виробництві

Правильно організовуйте профілактичні заходи на підприємстві, щоб вберегти себе та своїх працівників від інфікування.

COVID-19 — причина третини нещасних випадків на виробництві


Фонд соціального страхування України (ФСС) протягом дев’яти місяців 2020 року зареєстрував 3851 потерпілого внаслідок нещасних випадків, які сталися під час виконання посадових обов’язків. При цьому у 1167 з них, тобто 30,3% від усіх потерпілих, діагностовано гостре професійне захворювання на COVID-19 (SARS-CoV-2).

Як діяти роботодавцю, якщо у працівника виявили COVID-19

Смертельно були травмовані 253 працівники, а внаслідок інфікування ковідом померли 26 працівників.

Найбільша кількість нещасних випадків у звітному періоді зареєстрована ФСС у серпні й вересні та має динаміку до зростання у зв’язку із поширенням пандемії. Зокрема, у серпні рівень виробничого травматизму склав 660 потерпілих, враховуючи хворих на гостре професійне захворювання на COVID-19 (17,1% від загальної кількості травмованих за дев’ять місяців), у вересні — 737 потерпілих (19,1% від загальної кількості).

Найбільша кількість страхових нещасних випадків припала на такі регіони:

  • Дніпропетровська область — 531 потерпілий на виробництві (13,8% від загальної кількості потерпілих на виробництві за дев’ять місяців поточного року);
  • м. Київ — 406 потерпілих (10,5%);
  • Донецька область — 294 потерпілих (7,6%);
  • Львівська область — 253 потерпілих (6,6 %),
  • Київська область — 225 потерпілих (5,8%);
  • Харківська область — 209 потерпілих (5,4 %).

Кількість травмованих осіб у цих областях складає 49,7% від загальної кількості травмованих по Україні.

Джерело: ФСС

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечка на підприємстві

Аптечка першої допомоги має бути на кожному підприємстві, адже часто від оперативності надання домедичної допомоги залежить життя людини. Яким має бути склад аптечки невідкладної медичної допомоги, де саме повинна розміщуватися аптечка першої допомоги у виробничому підрозділі, хто відповідає за неї — про все це розповімо далі.
92285

Перша допомога при опіках

За різних обставин працівник може отримати термічні або хімічні опіки. В умовах воєнної агресії ризик отримання таких ушкоджень значно зростає. У статті розповімо про те, які існують види опіків та як правильно надати домедичну допомогу при опіках постраждалому.
26076

Класифікатор подій, що призвели до нещасного випадку

Від правильності встановлення причини нещасного випадку залежить ефективність розроблюваних заходів щодо запобігання подібним випадкам. Не помилитися при визначенні коду причини нещасного випадку за Класифікатором видів подій, причин, обладнання, що призвели до нещасного випадку, допоможе наша стаття.
14906

Порядок дій у разі хімічної небезпеки

Хімічна аварія на режимному об’єкті або на об’єкті інфраструктури може мати масштабні наслідки. У статті ви знайдете інформацію про алгоритм дій у випадку загрози чи раптового виникнення хімічної небезпеки.
14173

Перша допомога працівнику, який травмував голову

Черепно-мозкова травма може мати тяжкі наслідки — навіть призвести до передчасної смерті. Тому важливо своє­часно й правильно надати домедичну допомогу травмованому. Як це зробити — допоможуть рекомендації експерта. Не забудьте поділитися ними з працівниками!
29099

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді