Не повідомили Держпраці про хворого на COVID-19 працівника — сплатіть штраф

Держпраці щодня контролює відомості щодо захворювання медпрацівників на коронавірус. Не повідомили вчасно про нещасний випадок / гостре професійне захворювання — позапланової перевірки не уникнути.

Не повідомили Держпраці про хворого на COVID-19 працівника — сплатіть штраф

✔️ ЗІЗ для медичних працівників

Державна служба України з питань праці наголошує:

Забезпечення дотримання трудових прав медичних працівників, які в умовах пандемії продовжують надавати допомогу людям, є одним з пріоритетних напрямів роботи Держпраці.

Випадки захворювання медпрацівників на коронавірус, які відбулися під час виконання професійних обов’язків, є гострими професійними захворюваннями, причини та обставини яких мають бути розслідувані.

Зокрема, в рамках цієї роботи Управлінням Держпраці у Миколаївській області щоденно відслідковує відомості щодо захворювання медиків на COVID-19, аналізує подання роботодавцями повідомлень про нещасний випадок / гостре професійне захворювання медпрацівників. Факти неподання повідомлень про нещасний випадок / гостре професійне захворювання (отруєння) контролюються посадовими особами Управління Держпраці.

Так, за результатами позапланової перевірки за неподання повідомлення про нещасний випадок/гостре професійне захворювання на COVID-19 молодшої медсестри, керівника приватної стоматології притягнуто до адміністративної відповідальності.

Роботодавець визнав порушення та сплатив штраф.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
8308

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
80480

Допомога при ураженні струмом

Перша допомога при ураженні електричним струмом — це найпростіші медичні дії, які виконуються безпосередньо на місці події в найкоротші після травмування строки. У статті ми розповімо, як правильно надати першу допомогу при ураженні струмом.
63657

Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві

У разі настання нещасних випадків, які завдали шкоди робітникам або іншим людям, роботодавець зобов’язаний вжити всіх зусиль для організації неупередженої та повної перевірки обставин таких подій. У статті розповідаємо не лише про загальну процедуру розслідування нещасних випадків, а й про те, як провести розслідування в умовах воєнного стану.
132529

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді