Не повідомили Держпраці про хворого на COVID-19 працівника — сплатіть штраф

Держпраці щодня контролює відомості щодо захворювання медпрацівників на коронавірус. Не повідомили вчасно про нещасний випадок / гостре професійне захворювання — позапланової перевірки не уникнути.

Не повідомили Держпраці про хворого на COVID-19 працівника — сплатіть штраф

✔️ ЗІЗ для медичних працівників

Державна служба України з питань праці наголошує:

Забезпечення дотримання трудових прав медичних працівників, які в умовах пандемії продовжують надавати допомогу людям, є одним з пріоритетних напрямів роботи Держпраці.

Випадки захворювання медпрацівників на коронавірус, які відбулися під час виконання професійних обов’язків, є гострими професійними захворюваннями, причини та обставини яких мають бути розслідувані.

Зокрема, в рамках цієї роботи Управлінням Держпраці у Миколаївській області щоденно відслідковує відомості щодо захворювання медиків на COVID-19, аналізує подання роботодавцями повідомлень про нещасний випадок / гостре професійне захворювання медпрацівників. Факти неподання повідомлень про нещасний випадок / гостре професійне захворювання (отруєння) контролюються посадовими особами Управління Держпраці.

Так, за результатами позапланової перевірки за неподання повідомлення про нещасний випадок/гостре професійне захворювання на COVID-19 молодшої медсестри, керівника приватної стоматології притягнуто до адміністративної відповідальності.

Роботодавець визнав порушення та сплатив штраф.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
49915

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
187375

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
9431

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
81198

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді