МОП оприлюднила нові посібники з питань захисту працівників від COVID-19

Міжнародна організація праці розробила методичні посібники для сезонних працівників сільського господарства та покоївок в готелях. Рекомендації допоможуть роботодавцям створити безпечні умови праці на робочих місцях і чітко спланувати послідовність дій працівників в умовах пандемії. Тож, яких превентивних заходів слід вжити роботодавцю?
МОП оприлюднила нові посібники з питань захисту працівників від COVID-19


В умовах карантину роботодавець має адаптувати організацію праці та час, необхідний для різних завдань із урахуванням надзвичайних вимог. Посібники МОП містять рекомендації для трьох основних етапів роботи:

  1. підготовка,
  2. виконання,
  3. контроль.

☝ Внесіть зміни до інструкцій з охорони праці через коронавірус

Для сезонних працівників, зокрема, на першому етапі роботодавець має:

  • підготувати засоби гігієни;
  • забезпечити достатню кількість індивідуальних пляшок води із зазначенням на кожній прізвища працівника;
  • вивісити у санвузлах та поруч із каністрами з водою рекомендації щодо запобіжних заходів, миття рук, тощо.
  • МОП радить уникати колективного інформування та передавати вказівки працівникам за допомогою СМС або телефоном.

Роботодавець має організувати безпечний рух людей в робочих приміщеннях. За можливості помітити на підлозі дистанціювання. Обмежити кількість працівників в одному приміщенні.

Методичний посібник МОП містить настанови щодо перевезень працівників, розміщення їх на робочих ділянках, організації перерв та приміщень для паління.

МОП наголошує

Переконайтесь, що увага до небезпеки інфекціювання не применшує важливості і не зменшує уваги до інших ризиків, властивих даній роботі (вантажні роботи, монотонна робота, падіння з висоти, хімічні ризики, використання засобів індивідуального захисту тощо).

Нагадуємо, що надворі літо. Щоб уникнути нещасних випадків через підвищені температури, правильно організуйте роботу працівників в спеку.

В умовах пандемії готелі теж адаптуються до нових умов праці. Зокрема, покоївки готелів мають організувати роботу з урахуванням заходів санітарної безпеки (відповідний розподіл номерів, видів роботи, пересування, підготовка знаряддя). Їм слід використовувати, переважно, індивідуальні інструменти та тримати у візку антисептик.

Як інформувати гостей про нові правила перебування у готелях, взаємодіяти з співробітниками та керівником дізнайтеся у посібнику.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дистанційна робота під час воєнного стану

Існує декілька способів, як організувати роботу працівників під час воєнного стану. Один із можливих варіантів — перевести працівників на дистанційну роботу. Дізнайтеся, як це зробити із дотриманням чинного законодавства.
21326

Якими мають бути дії працівників під час повітряної тривоги

Як роботодавці мають діяти під час повітряної тривоги? Дізнайтеся, чи зобов’язані працівники йти до бомбосховища під час повітряної тривоги, що має зробити роботодавець, щоб забезпечити їхню безпеку, та хто відповідатиме у разі постраждалих.
14366

Гарантії прав працівників на охорону праці

Дізнайтеся, які права на охорону праці мають працівники при укладанні трудового договору і як вони можуть забезпечити своє здоров'я на робочому місці. З'ясуйте, які умови роботодавець зобов’язаний виконати, щоб гарантувати безпечну працю.
651

Види засобів підмощування

Подбайте про безпечну організацію робочих місць. Зокрема, перевірте, чи правильно експлуатуєте засоби підмощування. Ділимося порадами, як це зробити правильно.
4844

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді