До 28 лютого прозвітуйте про виконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю

Розрахувати норматив робочих місць для осіб з інвалідністю та суму санкцій за невиконання цього нормативу допоможе наш онлайн-калькулятор.

Для підприємств, установ, організацій, фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю, встановлено обов’язковий норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, — у кількості одного робочого місця. Якщо ж середньооблікова чисельність працюючих осіб з інвалідністю менша, ніж установлено нормативом, то необхідно щороку сплачувати до Фонду соціального захисту інвалідів штрафні санкції відповідно до ст. 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» від 21.03.1991 № 875-XII.

Розрахувати норматив робочих місць для осіб з інвалідністю та суму санкцій за невиконання цього нормативу допоможе калькулятор.

Калькулятор розрахунку квоти осіб з інвалідністю

Для того, щоб прозвітувати про виконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю, підприємства, в яких за основним місцем роботи працює 8 і більше осіб, мають зареєструватися у відповідних відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням і до 1 березня подати цим відділенням звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за формою 10-ПІ.

У цьому році 01.03.2020 — це неділя, тому останній день, щоб подати звіт, — п’ятниця 28 лютого.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як забезпечується охорона праці жінок, неповнолітніх та осіб з інвалідністю

Охорона праці жінок, неповнолітніх, інвалідів забезпечується відповідними законодавчими нормами. Адже через певні фізичні, фізіологічні та інші особливості жінкам, неповнолітнім, інвалідам складніше реалізувати своє право на працю. У статті розповідаємо, як забезпечити рівні можливості для всіх працівників, незалежно від статі, віку чи інвалідності, та створити безпечні умови праці для всіх.
40997

Доплата за шкідливі умови праці

Чинним законодавством передбачені пільги та компенсації за роботу у важких і шкідливих умовах праці. Зі статті ви дізнаєтеся, як нараховується доплата за шкідливі умови праці, якими нормативно-правовими актами це регулюється та яка відповідальність чекає на тих, хто порушує вимоги щодо призначення доплат.
28839

Які пільги передбачені для працівників, зайнятих на покрівельних роботах

Окремі види покрівельних робіт належать до робіт із шкідливими та важкими умовами праці. Щоб забезпечити соціальні гарантії працівникам, зайнятим у шкідливих і важких умовах праці, держава гарантує їм право на пільги й компенсації. Дізнайтеся, на які пільги можуть розраховувати працівники, зайняті на покрівельних роботах.
2556

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді