Обережно, шахраї!

В областях активізувалися зловмисники, які видають себе за посадових осіб Держпраці. Вони вимагають гроші за отримання дозвільних документів і погрожують перевірками.

Перевіряємо стан охорони праці на підприємствіА у Вас є всі необхідні документи?

У кількох областях України зафіксовано шахрайські телефонні дзвінки суб’єктам господарювання, що мали на меті нібито допомогти врегулювати питання дозвільного характеру.

Усе відбувається орієнтовно за таким сценарієм. Після того як суб’єкт господарювання подавав заяву до ЦНАП на отримання адміністративної послуги, він отримував повідомлення з пропозицією допомоги. Відтак йому телефонують. Номер для дзвінків та повідомлень — той, який особа вказує в заяві.

Складаємо декларацію відповідності з охорони праці. Зразок

Шахраї називають себе керівниками чи іншими посадовими особами Управління Держпраці й обіцяють посприяти наданню дозволу або реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки. За це потрібно перевести кошти на банківський рахунок.

Якщо суб’єкт не відреагував на пропозицію й отримав свої документи відповідно до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, він знову отримує повідомлення. Тепер шахраї попереджають про позапланові перевірки щодо дотримання законодавства з охорони праці.

Держпраці звертає увагу, що керівництво й інші посадові особи управлінь Держпраці виконують свої функціональні обов’язки відповідно до чинного законодавства України і не звертаються до суб’єктів господарювання з подібними вимогами та проханнями.

Будьте пильними!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
41465

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
149

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
80193

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19942

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді