Працівник втратив руку на виробництві через наказ головного інженера

У Луцьку працівник підприємства ТОВ «Євровуд Україна» втратив руку на виробництві через наказ головного інженера виконувати роботи, які не входять до його посадових обов’язків.

нещасний випадок на виробництві

Такого висновку дійшов Луцький міськрайонний суд Волинської області, розглянувши нещасний випадок, який трапився 8 травня 2018 року на підприємстві ТОВ «Євровуд Україна».

Як розслідувати нещасний випадок за новим порядком

Суд встановив, що під час робочого дня 8 травня минулого року головний інженер цього підприємства дав усне розпорядження електромонтеру виконувати роботи, які не передбачені його посадовими обов’язками. Зокрема, він наказав працівнику через технологічні люки ланцюгового конвеєра сушильної камери проводити видалення з тирси кусків деревини, що є роботою з підвищеною небезпекою.

Оскільки розпорядження головного інженера є обов’язковими до виконання всіма працівниками підпорядкованих підрозділів підприємства, електромонтер взявся до роботи. Однак у процесі виконання сталося нещастя – йому відірвало руку на рівні верхньої третини плеча.

Як засвідчила експертиза технічний стан транспортера скребкого, котрий встановлений на виробничій території ТОВ «Євровуд Україна», не відповідав вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки.

розслідування нещасних випадків

Скачати шпаргалку

Таким чином, головний інженер допустив порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки для потерпілого. Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права обіймати посади пов’язані з керівництвом робіт з підвищеною небезпекою на такий же термін, проте змінив це покарання на умовне терміном на один рік та шість місяців.

Усі витрати, пов’язані з лікуванням чоловіка, взяло на себе підприємство «Євровуд Україна» та Фонд соціального страхування, куди підприємство сплачує внески.

Джерело: Волинські Новини

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
7695

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
80081

Допомога при ураженні струмом

Перша допомога при ураженні електричним струмом — це найпростіші медичні дії, які виконуються безпосередньо на місці події в найкоротші після травмування строки. У статті ми розповімо, як правильно надати першу допомогу при ураженні струмом.
63222

Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві

У разі настання нещасних випадків, які завдали шкоди робітникам або іншим людям, роботодавець зобов’язаний вжити всіх зусиль для організації неупередженої та повної перевірки обставин таких подій. У статті розповідаємо не лише про загальну процедуру розслідування нещасних випадків, а й про те, як провести розслідування в умовах воєнного стану.
131388

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді