Особливості внесення змін до локальних нормативних актів з охорони праці

В умовах постійних змін у законодавстві, змін установчих документів підприємства, набуття чинності новими або переглянутими державними нормативними актами виникає необхідність вносити зміни й до локальних нормативних актів з охорони праці. Це питання постійно залишається актуальним

Загальновідомо, що здійснюючи свою діяльність, будь-яка організація, установа чи підприємство повинні опиратися на чинне законодавство. Тому, для впровадження норм законодавства, розробляються локальні нормативні акти (ЛНА).

В умовах постійних змін у законодавстві, змін установчих документів підприємства, набуття чинності новими або переглянутими державними нормативними актами виникає необхідність вносити зміни й до локальних нормативних актів з охорони праці. Це питання постійно залишається актуальним. Отож, доречно, що воно стало темою липневого номера журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 7/2015).

В статті «Внесення змін до локальних нормативних актів з охорони праці» експерт журналу Олександр Денисенко, заступник директора департаменту — начальник відділу нормативно-методичного забезпечення діловодства департаменту діловодства, формування, зберігання та обліку документів НАФ, надає вичерпну консультацію щодо таких аспектів питання:

  • з якою метою створюються ЛНА та яким чином може провадитися їх затвердження;
  • які строки перегляду окремих видів ЛНА, на основі якого вносяться зміни;
  • хто може ініціювати внесення змін до ЛНА;
  • який порядок внесення змін до ЛНА з охорони праці.

Крім цього, в журналі ще багато цікавих, а головне, корисних матеріалів. Так, завжди актуальними для спеціалістів з охорони праці залишаються питання щорічної додаткової відпустки та проведення атестації робочих місць за умовами праці. Зокрема, експерти надали консультації про:

  • щорічну додаткову відпустку пекарю заводської пекарні;
  • додаткову відпустку водію спецавтотранспорту;
  • необхідність атестації робочого місця муляра.

Також в цьому номері продовжується тема протипожежного захисту. Зокрема, висвітлено такі нові аспекти:

  • обов’язки особи, відповідальної за експлуатацію систем протипожежного захисту;
  • ведення експлуатаційної документації;
  • технічне обслуговування систем протипожежного захисту.

Не можна не згадати про пам’ятки, таблиці, тести (практикум-тест, малюнок-тест для перевірки знань) та іншу масу корисних матеріалів, які полегшать роботу спеціаліста з охорони праці.

Повний зміст журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 07/2015)>>>

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36592

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31747

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді