Мінсоцполітики пропонує внести зміни у списки шкідливих професій

UA RU
Оприлюднено проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 р. № 461»

Мінсоцполітики оприлюднило проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постановою КМУ від 24 червня 2016 р. № 461».

Як спеціалісту з охорони праці захистити себе у конфліктних ситуаціях

Відповідно до цього документа КМУ постановляє внести до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постановою КМУ від 24 червня 2016 р. № 461, такі зміни:
  1. У Списку № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах:

    1) у розділі III:

    абзаци шостий та шістнадцятий підрозділу 1 вилучити;

    абзац п’ятдесят другий підрозділу 3 вилучити;

    підрозділ 6 доповнити абзацом такого змісту:

    «працівники, які здійснюють безпосередню організацію та контроль за виконанням робіт під час технологічних процесів у вищезазначених виробництвах».

    2) підрозділ 3 розділу IV доповнити абзацом такого змісту:

    «працівники, які здійснюють безпосередню організацію та контроль за виконанням робіт під час технологічних процесів у вищезазначених виробництвах».

    3) підрозділ 21 розділу VII доповнити абзацом такого змісту:

    «працівники, які здійснюють безпосередню організацію та контроль за виконанням робіт під час технологічних процесів у вищезазначених виробництвах».

  2. У Списку № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах:

    1) підрозділ 6 розділу III доповнити абзацом такого змісту:

    «працівники, які здійснюють безпосередню організацію та контроль за виконанням робіт під час технологічних процесів у вищезазначених виробництвах».

    2) розділ IV доповнити абзацом такого змісту:

    «працівники, які здійснюють безпосередню організацію та контроль за виконанням робіт під час технологічних процесів у вищезазначених виробництвах».

    3) підрозділ 22 розділу VIII доповнити абзацом такого змісту:

    «працівники, які здійснюють безпосередню організацію та контроль за виконанням робіт під час технологічних процесів у вищезазначених виробництвах».

Громадське обговорення проєкту постанови триватиме до 16 серпня 2019 року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заповнюємо журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці

Зі статті ви дізнаєтеся, як вести журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, та які існують вимоги до заповнення журналу реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці. Також ви зможете скачати бланк журналу та зразок його заповнення.
198662

Заповнюємо Декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання

У статті ви знайдете бланк та приклад заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства та дізнаєтеся про порядок подання документа до відповідного дозвільного органу.
41045

Особиста картка обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ

Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
37030

Інструкція з охорони праці для кухаря

Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
45170

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді