Оприлюднено проект Закону України «Про поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення»

Держпраці розробила та розмістила для обговорення нову редакцію проекту Закону України «Про поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення».

Проект Закону України «Про поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення» (нова редакція) (далі — законопроект) розроблений Держпраці на виконання:

  • статей 419–425 Глави 21 «Співробітництво у сфері зайнятості, соціальної політики та рівних можливостей»;
  • Розділу V «Економічне і галузеве співробітництво»;
  • Додатку XL до Глави 21 Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони;
  • пункту 23 орієнтовного плану законопроектних робіт на 2018 рік, затвердженого розпорядженням КМУ від 17.10.2018 № 754-р.

Яка роль у розслідуванні нещасного випадку членів сім’ї потерпілого

Мета законопроекту — врегулювати правові відносини, які виникають у процесі поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, що спрямоване на охорону життя та здоров’я людини, забезпечення національної безпеки, громадського порядку та охорони довкілля, та імплементувати Директиву 28/2014/ЄС в національне законодавство у сфері поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення.

Пропозиції та зауваження до законопроекту приймають протягом місяця з дня оприлюднення за такою адресою: 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14, Державна служба України з питань праці, e-mail: [email protected], (044) 248-74-57.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заповнюємо журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці

Зі статті ви дізнаєтеся, як вести журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, та які існують вимоги до заповнення журналу реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці. Також ви зможете скачати бланк журналу та зразок його заповнення.
198654

Заповнюємо Декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання

У статті ви знайдете бланк та приклад заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства та дізнаєтеся про порядок подання документа до відповідного дозвільного органу.
41043

Особиста картка обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ

Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
37027

Інструкція з охорони праці для кухаря

Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
45167

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді