Зразок наказу про передрейсовий медогляд водіїв

Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Водію заборонено вирушати у рейс без проходження щозмінного передрейсового медичного огляду. Скачайте наказ про передрейсовий медичний огляд водіїв.

 

Стан здоров’я водія — важливий фактор із забезпечення безпеки дорожнього руху. Саме тому для профілактики дорожньо-транспортних пригод так важливо своєчасно проводити передрейсові медичні огляди водіїв.

Безпека дорожнього руху на підприємстві: яку документацію оформити

Щозмінні передрейсові та післярейсові медичні огляди водіїв транспортних засобів проводять відповідно до таких нормативно-правових актів:

  • Закони України «Про дорожній рух», «Про автомобільний транспорт»;
  • Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, затверджене спільним наказом МОЗ та МВС України від 31.01.2013 № 65/80 та інші. 

Згідно з ч. 9 ст. 133-1  Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» перевезення пасажирів чи вантажів водієм, який не пройшов щозмінного передрейсового медичного огляду, або перевезення без проведення передрейсового контролю технічного стану транспортних засобів тягне за собою накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Для прикладу, наводимо можливий варіант наказу про проведення передрейсового медичного огляду водіїв транспортних засобів.

 

 

 

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді