Зміни щодо проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів

Мінсоцполітики оприлюднило проект постанови Кабміну «Про внесення змін до переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам»

СкачатиПроект постанови

Основною метою розроблення проекту акта є врегулювання питання проведення медичних оглядів соціальних працівників, профілактика інфекційних захворювань в закладах, що надають соціальні послуги.

Проектом акта пропонується внести зміни до переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, затвердженого постановою Кабміну від 23.05.2001 № 559. Зокрема пропонується пп. 11, 19, доповнити новою позицією щодо закладів, що надають соціальні послуги, та працівників, які надають соціальні послуги, залучаються до надання цих послуг.

СкачатиПояснювальна записка
СкачатиПорівняльна таблиця

Пропозиції та зауваження до проекту акта приймаються протягом одного місяця з дня оприлюднення проекту за адресою: Мінсоцполітики, 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10; e-mail: [email protected]; факс/тел.: 289-30-62.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Медогляди працівників у 2024 році

Якщо працівники не пройшли обов’язковий медогляд і були допущені до роботи, на роботодавця можуть бути накладені штрафні санкції. Зі статті ви дізнаєтеся більше про обов'язкові медичні огляди працівників певних категорій, зокрема: як правильно організувати медичні огляди працівників у 2024 році, чи повинні працівники проходити медогляди під час війни та зможете скачати зразки необхідних документів.
143782

Зразок наказу про проведення медичних оглядів

Керівник підприємства перед проведенням медичних оглядів працівників повинен видати відповідний наказ. Пропонуємо вам скачати зразок наказу про проходження медичного огляду, розроблений експертом.
40064

Медичні огляди водіїв транспортних засобів

Медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів проводять, щоб визначити придатність особи до безпечного керування ними. Зі статті ви дізнаєтеся, які види медоглядів водіїв транспортних засобів існують, як їх проводять та яка відповідальність передбачена за недотримання вимог щодо проведення медичних оглядів.
46318

Кабінет передрейсових оглядів водіїв

Передрейсовий медичний огляд водіїв проводиться у кабінеті передрейсових оглядів водіїв. Які вимоги до оснащення цього приміщення — дізнайтеся зі статті.
5154

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді