Журнал передрейсового та післярейсового медичного огляду водіїв

UA RU
Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
У статті наведено бланк Журналу передрейсового та післярейсового медичного огляду водіїв, чинний у 2023 році (форма № 137-2/0). Скачайте зразок журналу та дізнайтеся, як правильно його заповнювати.

Роботодавець зобов’язаний проводити щозмінні передрейсові медичні огляди та післярейсові огляди водіїв транспортних засобів відповідно до Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, затвердженого наказом МОЗ та МВС від 31.01.2013 № 65/80. 

Журнал передрейсового та післярейсового медичного огляду водіїв

Передрейсовий медичний огляд водіїв — один із ефективних способів контролю за станом здоров'я водіїв. Медичний працівник несе відповідальність у разі ДТП, в якому вирішальним фактором став саме стан здоров’я водія.

Журнал передрейсового та післярейсового огляду водіїв заповнюється медичним працівником, який проводить щозмінний передрейсовий та післярейсовий медичні огляди водіїв. Усі пункти Журналу заповнюються розбірливим почерком.

Прізвище, ім’я та по батькові водія вписуються повністю згідно з паспортними даними.

Висновок у Журналі має чітко визначити придатність або непридатність водія до керування транспортним засобом протягом робочої зміни.

Володимир Костриця заступник начальника служби безпеки та надзвичайних ситуацій КП «Київпастранс» з охорони праці, представник Всеукраїнської громадської організації «Громадський комітет транспортної безпеки»
Смертність на дорогах могла б бути значно нижчою, якби водії володіли навичками домедичної допомоги потерпілим та мали аптечку з необхідними медичними засобами.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді