Повідомити про початок будівельних робіт відтепер можна он-лайн

Державна архітектурно-будівельна інспекція спільно з Держагентством з питань електронного урядування 19 липня анонсувала оновлену електронну адмінпослугу з повідомлення про початок будівельних робіт.

Подати повідомлення про початок будівельних робіт для внесення даних в Реєстр дозвільних документів відтепер можна без участі посадовців. Якщо раніше такі повідомлення мали попередньо розглянути співробітники відповідних органів, то тепер всі дані одразу потраплятимуть до реєстру.

Крім того, налагоджено електронну взаємодію з Державним реєстром прав на нерухоме майно. Тепер, заповнюючи відповідну електронну форму, не потрібно вносити всі дані про свою земельну ділянку самостійно. Якщо вказати тільки кадастровий номер і натиснути «Запитати дані», вся необхідна інформація відобразиться в електронній формі повідомлення автоматично.

Очікується, що це спрощення мінімізує можливість допустити помилку при заповненні електронної форми.

Кваліфікаційні вимоги до інженера з охорони праці на будівництві Дізнайтеся про особливості укладання цивільно-правових договорів на будівництві та про обов’язки суб’єкта господарювання, який наймає працівників

Оновлена е-послуга стосується будівництва, що здійснюється на підставі будівельного паспорта. До нього належить зведення індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових та дачних будинків заввишки не більше двох поверхів (площею – не більше за 300 м2), господарських будівель та споруд, зокрема, гаражів, розташованих на присадибних, дачних і садових земельних ділянках.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді