Повідомити про початок будівельних робіт відтепер можна он-лайн

Державна архітектурно-будівельна інспекція спільно з Держагентством з питань електронного урядування 19 липня анонсувала оновлену електронну адмінпослугу з повідомлення про початок будівельних робіт.

Подати повідомлення про початок будівельних робіт для внесення даних в Реєстр дозвільних документів відтепер можна без участі посадовців. Якщо раніше такі повідомлення мали попередньо розглянути співробітники відповідних органів, то тепер всі дані одразу потраплятимуть до реєстру.

Крім того, налагоджено електронну взаємодію з Державним реєстром прав на нерухоме майно. Тепер, заповнюючи відповідну електронну форму, не потрібно вносити всі дані про свою земельну ділянку самостійно. Якщо вказати тільки кадастровий номер і натиснути «Запитати дані», вся необхідна інформація відобразиться в електронній формі повідомлення автоматично.

Очікується, що це спрощення мінімізує можливість допустити помилку при заповненні електронної форми.

Кваліфікаційні вимоги до інженера з охорони праці на будівництві Дізнайтеся про особливості укладання цивільно-правових договорів на будівництві та про обов’язки суб’єкта господарювання, який наймає працівників

Оновлена е-послуга стосується будівництва, що здійснюється на підставі будівельного паспорта. До нього належить зведення індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових та дачних будинків заввишки не більше двох поверхів (площею – не більше за 300 м2), господарських будівель та споруд, зокрема, гаражів, розташованих на присадибних, дачних і садових земельних ділянках.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
397

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11894

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
63

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47343

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді