Правительство согласовало порядок назначения повышенных пенсий за счет предприятий

Соответствующие изменения в постановление Кабмина от 18 июля 2007 года № 937 внесены 31 января.

Порядок назначения пенсий за счет средств предприятий и организаций отдельным категориям работников по результатам аттестации рабочих мест по условиям труда согласован с Законом «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно повышения пенсий».

Так, согласовано назначение пенсий отдельным категориям лиц в зависимости от условий труда по результатам аттестации рабочих мест за счет средств предприятий и организаций. Теперь предприятия выплатят таким работникам повышенные пенсии.

Такие пенсии назначаются не ранее чем за 10 лет до достижения пенсионного возраста.

Напомним, что Закон «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно повышения пенсий» вступил в силу 11 октября.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Пенсія за віком на пільгових умовах

Законодавством України у галузі пенсійного забезпечення передбачається можливість отримання особами пільгових пенсій за віком. Таке право виникає у працівників, зайнятих на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці. Що потрібно знати про пільгові пенсії у 2024 році — розповідає експерт.
50271

На які пільги та компенсації мають право медичні працівники

Держава забезпечує право медпрацівників на пільги та компенсації. Однак не завжди заклад охорони здоров’я надає їх своїм працівникам у повному обсязі. Стаття допоможе реалізувати право медичних працівників на пільги й компенсації і не заплутатися в законодавстві.
11617

Особливості призначення пільгової пенсії працівникам, зайнятим на підземних роботах

Працівники, які були зайняті повний робочий день на підземних і відкритих гірничих роботах, мають право на пільгову пенсію. На яких умовах вона призначається та які документи потрібно подати — читайте далі.
2994

Хто з 2018 року отримав право на пільгову пенсію

У 2016 році Уряд скоротив Списки № 1 і № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, а в липні 2017 року увів нові позиції та уточнив наявні. Змінені редакції Списків чинні з 01.01.2018. Хто з першого січня здобув право на пільгову пенсію? Як зараховують до пільгового стажу роботу у шкідливих і важких умовах до 01.01.2018 – читайте про це далі.
1126

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді