Хто має право на індексацію зарплати в січні 2018 року

Зарплату працівників в січні 2018 року слід індексувати, враховуючи останнє підвищення посадових окладів за посадами, які займають працівники, а також права працівників на поточну суму індексації у січні 2018 року.

Оплата праці індексується в межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Тож у січні 2018 року індексації підлягає оплата праці в межах 1762 грн.

У січні 2018 року право на поточну індексацію виникає, зокрема, у тих працівників, у яких останнє підвищення посадових окладів відбулося у вересні 2017 року на суму 54,62 грн. (1762 грн. х 3,1%).

Звісно, у січні 2018 року також мають право на поточну індексацію ті працівники, у яких останнє підвищення посадового окладу відбулося у серпні 2017 року та раніше. Натомість у працівників, у яких підвищувалися посадові оклади у жовтні – грудні 2017 року, право на поточну індексацію у січні 2018 року ще не виникає.

Джерело: ligazakon.ua

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Оплата праці інженера з охорони праці

Якою буде оплата праці інженера з охорони праці у 2021 році? Для того, щоб дати відповідь на це питання, експерт проаналізував чинні нормативні акти та поділився результатами у статті.
25972

Доплати і надбавки інженеру із охорони праці закладу охорони здоров’я

Чи можна інженеру з охорони праці закладу охорони здоров’я встановити доплату за суміщення посади економіста та надбавку за складність і напруженість у роботі? Як при цьому нараховуватимуть заробітну плату? Відповідає експерт.
4516

Доплата за шкідливі умови праці працівникам освіти

Відповідно до статті 153 Кодексу законів про працю України (КЗпП) на всіх підприємствах, в установах, організаціях повинні створюватися безпечні і нешкідливі умови праці, забезпечення яких покладається на власника або уповноважений ним орган.
1297

Розрахунок доплат за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці

Чинним законодавством передбачено пільги та компенсації за роботу у важких і шкідливих умовах праці. Зі статті ви дізнаєтеся, які розміри доплат передбачено законодавством, відповідно до яких нормативно-правових актів розраховується і встановлюється доплата за шкідливі умови праці та як здійснюється розрахунок доплат за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці на конкретному робочому місці.
6174

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді