Штраф у майже мільйон гривен – законний

Суд визнав правомірність рішення Управління Держпраці в Хмельницькій області, згідно з яким хмельницького забудовника оштрафовано майже на мільйон гривен.

Під час інспекційного відвідування будівельного підприємства посадові особи Управління Держпраці та Головного управління ДФС у Хмельницькій області встановили, що адміністрація використовує працю 10 найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

Штраф у майже мільйон гривен – законний Читайте також: Що варто знати про перевірки Держпраці 2018 року

Роботодавець надав цивільно-правові угоди про виконання робіт (надання послуг), але вони мали ознаки прихованих трудових договорів.

За матеріалами інспекційного відвідування керівництвом Управління Держпраці на суб’єкта господарювання накладено штраф у розмірі 960 тис. грн.

Проте підприємство звернулося з позовною заявою до Хмельницького окружного адміністративного суду із вимогою про визнання протиправним та скасування припису Управління Держпраці в Хмельницькій області.

Судом визнано законність вимог Управління Держпраці щодо неправомірності підміни трудових відносин цивільно-правовими стосовно 10 працівників.

Держпраці вкотре наголошує, що відповідно до ч. 5 ст. 50 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 №5067-VI роботодавцям заборонено застосовувати працю громадян без належного оформлення трудових відносин, учиняти дії, спрямовані на приховування трудових відносин.

За підміну трудових відносин цивільними, а саме використання праці працівника без укладання з ним трудового договору (контракту) відповідно до статті 265 КЗпП України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Штраф у майже мільйон гривен – законний Читайте також: Штрафи за кримінальні правопорушення у сфері охорони праці у 2018 році

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Журнал реєстрації перевірок

Для того, щоб не допустити несанкціонованих перевірок, на підприємстві заводять Журнал реєстрації заходів державного нагляду (контролю). Ведення його — добровільне. Скачайте бланк Журналу реєстрації перевірок установленого зразка, щоб бути готовим до приходу контролерів.
56914

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
42400

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
176

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
80613

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді