Внесено зміни до Правил пожежної безпеки України № 1417

МВС своїм наказом від 31.07.2017 № 657 вніс зміни до Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом МВС від 30.12.2014 № 1417 (далі — Правила № 1417).

Зазначені зміни до Правил № 1417 внесені з метою приведення нормативно-правових актів у сфері пожежної безпеки у відповідність до законодавства та зменшення фінансового навантаження на суб'єкти господарювання.

Внесено зміни до Правил пожежної безпеки України № 1417 Ознайомтеся з аналізом нововведень до Правил пожежної безпеки в Україні

Приклади Внесених змін до перших двох розділів Правил № 1417

Скачати повний текст змін:

Внесено зміни до Правил пожежної безпеки України № 1417

Відтепер у розділі І Правил № 1417:

  • проекти галузевих правил пожежної безпеки погоджуються ДСНС України відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України (в попередній редакції: «у порядку, визначеному законодавством»).

Розділ ІІ Правил № 1417 зазнав наступних змін:

  • працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або (в попередній редакції «або» було відсутнє) під час проходження пожежно-технічного мінімуму;
  • для кожного приміщення об'єкта мають бути розроблені та затверджені керівником об'єкта або уповноваженою ним посадовою особою (в попередній редакції згадки про уповноваженого не було) інструкції про заходи пожежної безпеки.
  • інструкції про заходи пожежної безпеки не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, а також для коридорів та вестибюлів (повністю новий абзац у п. 4 розділу ІІ Правил № 1417);
  • скорочення «об’єкти з масовим перебуванням людей» виключено з п. 5 розділу ІІ Правил № 1417. Використовується формулювання «на об'єктах з постійним або тимчасовим перебуванням на них 100 і більше осіб або таких, що мають хоча б одне окреме приміщення з одночасним перебуванням 50 і більше осіб»;
  • розділ ІІ Правил № 1417 доповнено новим пунктом (п. 22) в такій редакції: «Під час експлуатації об'єктів забороняється знижувати рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об'єкта»…

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкція з пожежної безпеки в приміщеннях і кабінетах

Інструкція з пожежної безпеки в приміщеннях і кабінетах є обов’язковою для виконання всіма працівниками підприємства й поширюється на всі приміщення та кабінети підприємства. У ній встановлено основні вимоги до забезпечення пожежної безпеки в будівлі. Завантажте зразок інструкції, розроблений експертом, та за потреби адаптуйте документ до умов вашого підприємства.
51265

Системи протипожежного захисту

До систем протипожежного захисту належать технічні засоби, розташовані на об’єкті, які використовують для запобігання, ліквідації та локалізації пожеж. Ці засоби допомагають захищати людей, довкілля та матеріальні цінності від пожежі. Розглянемо, що належить до цих систем.
22932

Правила пожежної безпеки

Основним нормативно-правовим актом з питань пожежної безпеки є Правила пожежної безпеки в Україні. Які саме вимоги пожежної безпеки встановлені в Правилах, що потрібно знати роботодавцям, аби не потрапити під дію штрафів, — відповіді у статті.
69931

Пожежні гідранти на підприємстві

При пожежі треба діяти швидко, тому важливо, щоб пожежне обладнання було справним, а доступ до нього — вільним. У статті розповімо про вимоги до утримання пожежних гідрантів, які зобов’язані знати власники підприємств, на території яких вони встановлені.
9352

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді