Стала відома причина нещасного випадку на шахті «Степова»

На офіційному сайті Держпраці з’явилося повідомлення про оприлюднення причин нещасного випадку на шахті «Степова» урядовою комісією.

«Урядова комісія з розслідування причин трагедії на шахті «Степова» відпрацювала всі можливі питання щодо матеріально-технічного стану, функціонування системи охорони праці, відповідної підготовки і навчання шахтарів, а також роботи Держпраці і Міненерговугілля. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час брифінгу, підбиваючи підсумки роботи  комісії.

Головними причинами трагедії є неналежна робота системи безпеки УТАС, недотримання норм провітрювання у шахті. Термін дії дозвільної документації на виконання небезпечних робіт закінчився 14.11.2016. «Ці висновки будуть зазначені в рекомендаціях щодо перевірки всіх шахт України та розглянуті на найближчому засіданні Уряду», – повідомив Геннадій Зубко.

На засіданні зазначалося, що термін дії дозвільної документації закінчився і на іншій шахті ДП «Львіввугілля» – Червоноградській.

За результатами роботи урядової комісії буде створена окрема робоча група з фахівців комісії та експертів науково-дослідних інститутів для перевірки роботи системи УТАС на інших шахтах вугільної галузі України.

Серед інших причин трагедії: підвищений рівень метану в шахті, невідповідність кабельної продукції технічним вимогам, проведення не в повному обсязі інструктажу та навчання персоналу, а також проблема з фінансуванням шахти «Степова», зокрема блокування рахунків» – прес-служба Держпраці.


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
8308

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
80479

Допомога при ураженні струмом

Перша допомога при ураженні електричним струмом — це найпростіші медичні дії, які виконуються безпосередньо на місці події в найкоротші після травмування строки. У статті ми розповімо, як правильно надати першу допомогу при ураженні струмом.
63657

Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві

У разі настання нещасних випадків, які завдали шкоди робітникам або іншим людям, роботодавець зобов’язаний вжити всіх зусиль для організації неупередженої та повної перевірки обставин таких подій. У статті розповідаємо не лише про загальну процедуру розслідування нещасних випадків, а й про те, як провести розслідування в умовах воєнного стану.
132529

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді