Як розробити Програму стажування водіїв

UA RU
Автор
заступник начальника служби безпеки та надзвичайних ситуацій КП «Київпастранс» із питань охорони праці та безпеки руху, Київ
Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Програма стажування водіїв допоможе організувати на підприємстві стажування водіїв колісних транспортних засобів. У статті — зразок для скачування, який ви легко можете адаптувати до умов вашого підприємства

 

Стажування водіїв колісних транспортних засобів організовують, щоб підвищити їх кваліфікацію і професійний рівень. Його мають проходити водії, які мають посвідчення водія на право керування будь-якими категоріями транспортних засобів A, B, C або D, але які протягом 12 і більше місяців до прийняття на роботу не працювали водіями або які прийняті на роботу водіями вперше.

Стажування водіїв транспортних засобів

Для організації стажування водіїв розробляють програму стажування. Її затверджує своїм наказом керівник підприємства.

Програма стажування водіїв колісних транспортних засобів

Програма стажування водіїв колісних транспортних засобів передбачає перевірку та відпрацювання навичок водія щодо безпечної роботи на транспортному засобі тієї марки чи моделі, яку за ним закріплять. 

Вимоги до програми стажування визначають пункти 3.6, 3.7 Порядку проведення інструктажів та стажування водіїв колісних транспортних засобів, затвердженого наказом Мінтрансу від 05.08.2008 № 975 (далі — Порядок № 975).

Програма стажування для водія містить такі розділи:

Контрольну поїздку проводять для водіїв, які прийняті на роботу з іншого підприємства і керували аналогічним транспортним засобом. Під час такої поїздки водій демонструє вміння керувати відповідною маркою транспортного засобу, дотримуватися правил дорожнього руху, умов перевезень, графіка та режиму руху.

Обсяг стажування, виконання програми стажування, зауваження щодо роботи стажиста зазначають у листі стажування, який видають водію, що направляється на стажування чи контрольну поїздку.

Програма стажування водіїв колісних транспортних засобів Дізнайтеся, як надати домедичну допомогу потерпілому в ДТП

 



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді