Пільгові гранти для виробників у зоні бойових дій

Підприємства переробної промисловості на територіях активних бойових дій зможуть отримати грант до 8 млн грн

Пільгові гранти для виробників у зоні бойових дій Підприємства переробної промисловості, які працюють на територіях активних бойових, дій, матимуть змогу отримувати грант, щоб придбати нове виробниче або енергетичне обладнання.

Держава компенсуватиме купівлю української техніки та енергообладнання

Розмір гранту — до 8 млн грн. Держава профінансує 80% вартості поданого проєкту, а 20% грантер має покрити з власних чи кредитних коштів.

Відповідне рішення підтримав Кабмін на засіданні 15 жовтня 2024 року. Воно вносить зміни до постанов КМУ «Деякі питання надання грантів для виробництв переробної промисловості» від 24.06.2022 № 739 та «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання грантів для виробництв переробної промисловості» від 03.05.2024 № 502.

Уряд розширив програму грантів на:

  • підприємства переробки, які працюють на територіях активних бойових дій. Обов’язкова умова — на території діяльності підприємства мають працювати державні інформаційні ресурси;
  • типографії і підприємства поліграфії.

До теми  Пільгові гранти для виробників у зоні бойових дій Кредит на енергонезалежність: перша видача на газову електростанцію

Своїм рішенням Кабмін також змінив вимоги до кількості робочих місць, які обов’язково має створити грантер. Раніше, залежно від суми гранту, це було від 5 до 25 робочих місць. Тепер обов’язкова умова — створити від 5 робочих місць незалежно від розміру гранту.

Водночас Уряд додав нову умову: за три роки отримувачу потрібно буде сплатити ЄСВ із зарплати нових працівників на суму не менше ніж 20% від суми гранту.

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як експлуатувати газові балони

Безпечна експлуатація газових балонів залежить від багатьох чинників. У статті розповімо, як заповнювати, транспортувати та зберігати, як проводити техогляд, як навантажувати та розвантажувати балони з газами.
21050

Передрейсовий медичний огляд водіїв

Хто повинен проходити передрейсовий медичний огляд, хто має право проводити передрейсовий медичний огляд водіїв, а також які наслідки для керівників підприємств та медичних працівників за непроведення медоглядів. Відповіді на всі запитання у статті.
73349

Вимоги до розміщення вогнегасників

Як обрати місце для вогнегасника, як повісити вогнегасник, де та як розмістити його у транспорті. Про правила розміщення вогнегасників на підприємствах та транспортних засобах — далі у статті.
62848

Молоко або інші рівноцінні харчові продукти за роботу із шкідливими умовами праці

Працівникам, зайнятим на роботах зі шкідливими умовами праці законодавством передбачено безоплатну видачу молока або інших рівноцінних харчових продуктів. Як організувати та документувати видачу молока на підприємстві — дізнайтеся у статті.
17845

Звіт про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за формою № 1‑ПВ

Один раз на два роки юридичні особи зобов’язані звітувати про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за формою № 1-ПВ. Актуальний бланк ви можете скачати у статті.
41996

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді