Наказ про проведення інструктажів з охорони праці

UA RU
Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Перед проведенням інструктажів з охорони праці на підприємстві потрібно видати відповідний наказ. У статті ви знайдете зразок наказу про проведення інструктажів з охорони праці, підготовлений експертом.

Інструктажі з питань охорони праці на підприємстві мають проходити усі працівники під час прийняття на роботу і в процесі трудової діяльності, а також учні, курсанти, слухачі та студенти під час трудового і професійного навчання. Їх проводять відповідно до вимог Типового положення про навчання і перевірку знань з охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005 № 15. Наказ про проведення інструктажів з охорони праці на підприємстві видають з посиланням на цей нормативний документ.

Як проводити інструктажі під час воєнного стану

Якщо наказ про проведення інструктажу з охорони праці затверджує локальне Положення про навчання і перевірку знань з питань охорони праці на підприємстві (або Програму навчання з охорони праці тощо), то зміст цього положення повинен бути викладений в додатках до наказу.

Крім того, у наказ потрібно включити пункт про призначення осіб, відповідальних за проведення інструктажів з охорони праці у кожному структурному підрозділі.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді