Шеринг документів у сервісних центрах ПФУ

Документи з «Дії» можна використовувати у сервісних центрах Пенсійного фонду

Шеринг документів у сервісних центрах ПФУСервісні центри Пенсійного фонду України (ПФУ) реалізували можливість використовувати електронні документи з мобільного застосунку «Дія» за допомогою шерингу.

Електронний документообіг в системі управління охороною праці

Шеринг (від англ. to share — поділитися) — це можливість надсилати копії цифрових документів у систему державного органу за допомогою мобільного застосунку «Дія».

Як відбувається

  • Користувач мобільного застосунку «Дія» має відкрити свої цифрові документи, натиснути «Обрати документ», щоб згенерувати штрихкод (на зворотному боці документа) і продиктувати працівнику ПФУ 13-значний код, зазначений під штрихкодом.
  • Співробітник сервісного центру вносить код до інформаційної системи.
  • Користувачу надходить запит на надання копії цифрового документа, який потрібно підтвердити «Дія.Підписом» у смартфоні. Після цього копія документа надходить до інформаційної системи ПФУ у форматі підписаного pdf-файлу та метаданих (json).

Коли потрібно

Шеринг цифрових документів може бути корисний під час:

  • призначення / перерахунку пенсій, субсидій, пільг, страхових виплат;
  • призначення соціальних послуг;
  • розгляду питань щодо призначених виплат (зміна способу виплати, банківських реквізитів; поновлення виплати пенсії тощо);
  • виправлення / уточнення персональних даних у реєстрі застрахованих осіб;
  • оформлення та отримання пенсійного посвідчення;
  • отримання довідок, витягів з електронного реєстру листків непрацездатності, інших документів;
  • оформлення допомоги на поховання тощо.

Чому це безпечно

  • Дані передаються у зашифрованому вигляді, їх може розшифрувати тільки той державний орган, який їх запитав у користувача.
  • Зашифрований пакет із даними надсилається на сервер органу лише після дозволу користувача, який він надає в застосунку «Дія» перед відправленням.
  • Кожна цифрова копія документа містить інформацію про отримувача, його відділення та дату її формування.
  • Забезпечується дотримання вимог законодавства про захист персональних даних.

Джерело: ПФУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як експлуатувати газові балони

Безпечна експлуатація газових балонів залежить від багатьох чинників. У статті розповімо, як заповнювати, транспортувати та зберігати, як проводити техогляд, як навантажувати та розвантажувати балони з газами.
21050

Передрейсовий медичний огляд водіїв

Хто повинен проходити передрейсовий медичний огляд, хто має право проводити передрейсовий медичний огляд водіїв, а також які наслідки для керівників підприємств та медичних працівників за непроведення медоглядів. Відповіді на всі запитання у статті.
73349

Вимоги до розміщення вогнегасників

Як обрати місце для вогнегасника, як повісити вогнегасник, де та як розмістити його у транспорті. Про правила розміщення вогнегасників на підприємствах та транспортних засобах — далі у статті.
62848

Молоко або інші рівноцінні харчові продукти за роботу із шкідливими умовами праці

Працівникам, зайнятим на роботах зі шкідливими умовами праці законодавством передбачено безоплатну видачу молока або інших рівноцінних харчових продуктів. Як організувати та документувати видачу молока на підприємстві — дізнайтеся у статті.
17845

Звіт про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за формою № 1‑ПВ

Один раз на два роки юридичні особи зобов’язані звітувати про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за формою № 1-ПВ. Актуальний бланк ви можете скачати у статті.
41996

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді