Кредит на енергонезалежність: перша видача на газову електростанцію

Гроші виділили у рамках програми «5-7-9%»

Кредит на енергонезалежність: перш видача на газову електростанцію

Кабінет міністрів повідомив про укладення першої кредитної угоди на встановлення електростанції, яка працює на газу, в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» (до 150 млн грн).

Як підвищити енергоефективність підприємства

Встановлення газопоршневої електроустановки для сировинного підприємства прокредитував державний «Ощадбанк». Потужність системи становить 2,5 МВт (цього має вистачити, щоб підприємство могло забезпечити себе електроенергією у разі тривалого відключення), а сума кредиту — 28,7 млн грн терміном (на 5 років під 9% річних).

У Кабміні наголосили на тому, що програма кредитування дозволить підвищити енергетичну стійкість бізнесу. Також тут додали, що наразі діє ще низка програм: і державних, і окремих пропозиції від банків.

До інших програм кредитування долучилися міжнародні партнери: зокрема, Європейський банк реконструкції та розвитку. Зауважте: йдеться про програми саме для малого та середнього бізнесу.

А от великий бізнес може отримати кредит на енергонезалежність на суму більш ніж 150 млн грн за ставкою 13,5% річних.

Домогосподарства можуть отримати пільговий кредит з нульовою ставкою на суму до 480 тис. грн на установку сонячних панелей з системами накопичення енергії та вітрових установок.

Наразі банки схвалили заявки на суму майже 4 млрд грн за різними програмами.

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про проведення інструктажів з охорони праці

Перед проведенням інструктажів з охорони праці на підприємстві потрібно видати відповідний наказ. У статті ви знайдете зразок наказу про проведення інструктажів з охорони праці, підготовлений експертом.
77449

Наказ про результати атестації робочих місць

За результатами атестації робочих місць за умовами праці видається наказ про її результати. Скачайте готовий зразок наказу про результати атестації робочих місць та за потреби адаптуйте його до особливостей вашого підприємства.
23864

Спецодяг для кухарів

Кухаря забезпечують спецодягом, спецвзуттям та іншими санітарними засобами. Існують певні вимоги щодо розміру, матеріалів, крою такого одягу та особливостей його використання. Детальніше про спецодяг для кухарів – у статті.
25425

Навчання і перевірка знань з охорони праці працівників закладів освіти

Чинне законодавство вимагає, щоб працівники протягом трудової діяльності проходили навчання і перевірку знань з охорони праці та безпеки життєдіяльності. Про те, як організувати навчання і перевірку знань з охорони праці працівників закладів освіти, — далі у статті.
15162

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді