Затверджено Технічний регламент з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів та план заходів із його застосування

Регламентом визначені вимоги до виконавця технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів, їх складових частин (систем) та надаваних ним послуг (виконуваних робіт), а також до оцінки відповідності таких послуг.

Постановою Кабінету Міністрів України від 03.07.2013 № 643 затверджено Технічний регламент з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів та план заходів із його застосування.

Цей Технічний регламент визначає вимоги до виконавця технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів, їх складових частин (систем) та надаваних ним послуг (виконуваних робіт), а також до оцінки відповідності таких послуг.

Дія цього Технічного регламенту поширюється на:

  • виконавців, що надають послуги з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів, їх складових частин (систем) згідно з кодами 45.2 і 45.40.5 (крім коду 45.20.3) у секції G, а також згідно з кодами 22.11.20-30.00, 22.11.20-50.00, 22.11.99-00.00 в розділі 22 секції C Державного класифікатора продукції та послуг ДК 016:2010;
  • центральні органи виконавчої влади, на які покладені функції з технічного регулювання у сфері технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів.

Виконавці дотримуються вимог законодавства щодо технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів, технологічної документації, кодексів усталеної практики, якщо вони не суперечать вимогам законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів.

Виконавці надають послуги згідно з правилами надання послуг з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів, затвердженими Мінінфраструктури.

Послуги з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів, їх складових частин (систем) надаються згідно з технологічною документацією, яка повинна забезпечити безпеку виробничих процесів для працівників і навколишнього природного середовища, а також дотримання рівня вимог до експлуатаційної безпеки відремонтованих колісних транспортних засобів, їх складових частин (систем).

Інформаційне забезпечення виробник обов'язково надає авторизованому виконавцеві, неавторизованому виконавцеві на його запит або іншим заінтересованим особам на їх вимогу.

Для забезпечення сфери технічного обслуговування та ремонту колісних транспортних засобів виробник на рівних умовах подає на запит заінтересованих виконавців, виробників засобів технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів, їх складових частин (систем) необхідну інформацію.

Відремонтовані колісні транспортні засоби, їх складові частини (системи) повинні відповідати вимогам до рівня експлуатаційної безпеки. Виконавець перевіряє безпечність технічного стану складеного колісного транспортного засобу, його систем, складових частин щодо наданих послуг, надає споживачеві гарантії відповідно до законодавства.

Виконавець самостійно оцінює відповідність надаваних ним послуг з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів, його складових частин (систем) вимогам цього Технічного регламенту.

Постановою також затверджено План заходів із застосування Технічного регламенту з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів.

Постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23671

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36704

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10534

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32677

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163640

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді