Роботи на відкритому повітрі: як вберегти здоров'я працівників взимку?

Дотримуйтеся основних правил безпеки для уникнення травмувань

image88

Як експлуатувати транспортні засоби взимку

В зимовий період особливу увагу слід приділити організаційним заходам (інструктажам та навчанню з охорони праці). Такого висновку дійшли у Державній службі з питань праці, проаналізувавши причини нещасних випадків.

Під час організації інструктажів та навчання першочергово слід подбати про підготовку працівників, які впродовж робочого дня перебувають на вулиці, — саме вони найчастіше стикаються з небезпечними факторами (низька температура, слизькість тощо).

Роботи на відкритому повітрі: як вберегти здоров'я працівників взимку?Інструкція з охорони праці для машиніста снігоочисника

Для запобігання обмороженню та замерзанню слід не забувати про: 

  • теплий, сухий та непошкоджений цілісний робочий одяг;
  • використання рукавиць при роботі з металом;
  • активний рух;
  • гарячі напої та харчування;
  • перерви для обігріву і відпочинку.

Пам'ятайте: обмороження може виникнути навіть за плюсової температури (це може залежати від вологості або контратсту температури).

Для працівників доцільно провести навчання правил першої допомоги при обмороженні.

Крім цього, існує ризик травмування під час пересування. Йдеться і про падіння через ожеледицю, і про ураження внаслідок падіння снігу та бурульок з дахів. Тож слід своєчасно організувати прибирання снігу та льоду (очищення дахів, обробка тротуарів та доріг).

Джерело: Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечка на підприємстві

Аптечка першої допомоги має бути на кожному підприємстві, адже часто від оперативності надання домедичної допомоги залежить життя людини. Яким має бути склад аптечки невідкладної медичної допомоги, де саме повинна розміщуватися аптечка першої допомоги у виробничому підрозділі, хто відповідає за неї — про все це розповімо далі.
92281

Перша допомога при опіках

За різних обставин працівник може отримати термічні або хімічні опіки. В умовах воєнної агресії ризик отримання таких ушкоджень значно зростає. У статті розповімо про те, які існують види опіків та як правильно надати домедичну допомогу при опіках постраждалому.
26076

Класифікатор подій, що призвели до нещасного випадку

Від правильності встановлення причини нещасного випадку залежить ефективність розроблюваних заходів щодо запобігання подібним випадкам. Не помилитися при визначенні коду причини нещасного випадку за Класифікатором видів подій, причин, обладнання, що призвели до нещасного випадку, допоможе наша стаття.
14905

Порядок дій у разі хімічної небезпеки

Хімічна аварія на режимному об’єкті або на об’єкті інфраструктури може мати масштабні наслідки. У статті ви знайдете інформацію про алгоритм дій у випадку загрози чи раптового виникнення хімічної небезпеки.
14173

Перша допомога працівнику, який травмував голову

Черепно-мозкова травма може мати тяжкі наслідки — навіть призвести до передчасної смерті. Тому важливо своє­часно й правильно надати домедичну допомогу травмованому. Як це зробити — допоможуть рекомендації експерта. Не забудьте поділитися ними з працівниками!
29093

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді