Правила проведення протиаварійних тренувань персоналу електричних станцій та мереж

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України наказом від 24.12.2013 № 991 затвердило Правила проведення протиаварійних тренувань персоналу електричних станцій та мереж.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України наказом від 24.12.2013 № 991 затвердило Правила проведення протиаварійних тренувань персоналу електричних станцій та мереж.

Ці Правила встановлюють порядок планування, підготовки, проведення та підбиття підсумків протиаварійних тренувань, які проводять у процесі виробничої діяльності з персоналом, в обов’язки якого входить прийняття рішень і виконання дій з оперативного управління та експлуатаційного обслуговування енергоустаткування електричних станцій та мереж.

Вимоги Правил поширюються на всіх суб’єктів господарювання в електроенергетиці незалежно від форми їх власності.

 У цих Правилах застосовуються вимоги таких нормативно-правових актів:

  • Закону України «Про електроенергетику»
  • Закону України «Про охорону праці»
  • Положення про Міністерство енергетики та вугільної промисловості України
  • Положення про державний енергетичний нагляд за режимами споживання електричної і теплової енергії
  • Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів
  • Правил безпечної експлуатації електроустановок
  • Правил взаємовідносин між державним підприємством «Національна енергетична компанія «Укренерго» та суб’єктами (об’єктами) електроенергетики в умовах паралельної роботи в складі об’єднаної енергетичної системи України
  • Інструкції про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання
  • Інструкції про розслідування і облік технологічних порушень на об’єктах електроенергетики і в об’єднаній енергетичній системі України
  • Інструкції з організації протипожежних тренувань на енергетичних об’єктах України
  • Правил пожежної безпеки в Україні
  • Правил пожежної безпеки в компаніях, на підприємствах та в організаціях енергетичної галузі України
  • Положення про спеціальну підготовку і навчання з питань технічної експлуатації об’єктів електроенергетики.

 До документу увійшли також 10 додатків до Правил проведення протиаварійних тренувань персоналу електричних станцій та мереж:

1. Види протиаварійних тренувань і методи їх проведення

2. Періодичність проведення планових тренувань

3. Форма річного графіка проведення групових протиаварійних тренувань (на прикладі блочної електростанції)

4. Форма бланка програми проведення протиаварійного тренування

5. Деякі типи рекомендованих плакатів та порядок їх використання

6. Журнал обліку протиаварійних тренувань

7. Зразок карти діяльності та програми проведення протиаварійного тренування

8. Зразок програми організації і проведення міжсистемного протиаварійного тренування (рівень НЕК - електроенергетична система)

9. Програма організації і проведення системного протиаварійного тренування (електроенергетична система — енергопостачальна компанія) на тему: (тема тренування визначається розпорядчим документом Міністерства енергетики та вугільної промисловості)

10. Протокол розбору підсумків протиаварійного тренування 

Наказ зареєстровано в Мінюсті 25.02.2014 за № 328/25105

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
8

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23673

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10536

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32682

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді