До відома підприємців, які застосовують вибухові матеріали

Теми:
Державна служба України з питань праці нагадує, які документи повинен подати суб’єкт господарювання для включення вибухових матеріалів до Переліку

Державна служба України з питань праці (Держпраці) нагадує, які документи повинен подати суб’єкт господарювання для включення вибухових матеріалів до Переліку.

Відповідно до Порядку включення (виключення) вибухових матеріалів промислового призначення до (з) Переліку вибухових матеріалів промислового призначення, допущених до постійного виробництва і застосування, затвердженого наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 09.08.2006 року № 515 (далі — Перелік), для включення вибухових матеріалів до Переліку суб’єкт господарювання подає до Держпраці:

  • заяву за зразком, що додається до Переліку;
  • належним чином завірену копію затверджених та зареєстрованих технічних умов на вибуховий матеріал;
  • сертифікат відповідності вибухового матеріалу (за наявністю).

Держпраці наголошує, що відповідно до пункту 12 частини першої статті 7 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015 № 222-VIII постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2015 № 1137 затверджено Перелік вибухових матеріалів промислового призначення, виробництво яких підлягає ліцензуванню.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як експлуатувати газові балони

Безпечна експлуатація газових балонів залежить від багатьох чинників. У статті розповімо, як заповнювати, транспортувати та зберігати, як проводити техогляд, як навантажувати та розвантажувати балони з газами.
21050

Передрейсовий медичний огляд водіїв

Хто повинен проходити передрейсовий медичний огляд, хто має право проводити передрейсовий медичний огляд водіїв, а також які наслідки для керівників підприємств та медичних працівників за непроведення медоглядів. Відповіді на всі запитання у статті.
73350

Вимоги до розміщення вогнегасників

Як обрати місце для вогнегасника, як повісити вогнегасник, де та як розмістити його у транспорті. Про правила розміщення вогнегасників на підприємствах та транспортних засобах — далі у статті.
62849

Молоко або інші рівноцінні харчові продукти за роботу із шкідливими умовами праці

Працівникам, зайнятим на роботах зі шкідливими умовами праці законодавством передбачено безоплатну видачу молока або інших рівноцінних харчових продуктів. Як організувати та документувати видачу молока на підприємстві — дізнайтеся у статті.
17845

Звіт про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за формою № 1‑ПВ

Один раз на два роки юридичні особи зобов’язані звітувати про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за формою № 1-ПВ. Актуальний бланк ви можете скачати у статті.
41996

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді