Уряд оновив вимоги для виробників будівельної продукції

Низка нових положень вже набула чинності

Уряд оновив вимоги для виробників будівельної продукції

Уряд опублікував постанову «Деякі питання надання будівельної продукції на ринку» від 23.12.2021 № 1458 (далі — Постанова), яка врегульовує низку питань щодо надання будівельної продукції на ринку та затверджує нові процедури для виробників.

Вимоги з охорони праці на будівельному майданчику

Документ спрямований на практичну реалізацію положень Закону України «Про надання будівельної продукції на ринку» від 02.09.2020 № 850-IX, який імплементує в Україні положення Регламенту ЄС № 305/2011 щодо будівельної продукції.

Уряд оновив вимоги для виробників будівельної продукціїЯк відбувається залучення підрядних організацій до будівельних робіт

Постанова затвердила:

  • форму декларації показників будівельної продукції;
  • інструкцію зі складання декларації показників будівельної продукції;
  • порядок розроблення та прийняття національних документів України з визначення прийнятності;
  • вимоги щодо компетентності органів з визначення технічної прийнятності;
  • випадки суттєвих експлуатаційних характеристик, у яких посилання на відповідні регламентні технічні специфікації є необов’язковим.

Документ набуде чинності з 1 січня 2023 року.

Окремі положення Постанови набрали чинності з дня опублікування. Вони стосуються:

  • систем оцінки та перевірки стабільності показників будівельної продукції;
  • розроблення і прийняття національних документів з визначення прийнятності, а також висновку про технічну прийнятність.

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36593

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10104

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31747

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді