Атестація робочих місць під час карантину

Держпраці оприлюднила роз'яснення щодо проведення атестації

Атестація робочих місць на час карантину

Державна служба України з питань праці оприлюднила роз'яснення щодо того, чи потрібно роботодавцю проводити атестацію робочих місць за умовами праці на період карантину.

Організовуємо проведення атестації

У відомстві зауважили, що, попри карантин, атестація є необхідною. Її проведення передбасчає пункт 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 № 442 (далі – Порядок).

Згідно з ним, атестація проводиться атестаційною комісією, склад і повноваження якої визначаються наказом по підприємству, організації, в строки, передбачені колективним договором, але не рідше ніж один раз на п’ять років.

Водночас Кабінетом Міністрів України не вносив до Порядку зміни щодо можливості відтермінування (перенесення) строків проведення атестації робочих місць за умовами праці. Таким чином, карантин не є підставою для непроведення атестації.

Джерело: Держпраці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Атестація робочих місць за умовами праці: важливі нюанси, які потрібно знати роботодавцеві

Зі статті ви дізнаєтеся, який алгоритм проведення атестації робочих місць за умовами праці, як до неї підготуватися, яку відповідальність нестиме роботодавець, якщо він не провів атестацію, та чи потрібно проводити атестацію під час війни.
48916

Атестація робочих місць у школі

Відповідальним за своєчасне та якісне проведення атестації робочих місць у школі є керівник навчального закладу. Який порядок проведення атестації, хто має входити до складу атестаціїної комісії, яке покарання чекає за непроведення атестації — далі у статті
9531

Які переліки має скласти атестаційна комісія

За роботу в несприятливих умовах працівникам надають пільги і компенсації. Їх призначають на підставі переліків, що складають на підприємстві за результатами атестації робочих місць за умовами праці. Які саме переліки за результатами атестації скласти, як правильно їх оформити. Розповідаємо далі.
11129

Протокол засідання атестаційної комісії

Кожне засідання атестаційної комісії оформлюють відповідними протоколами. Щоб зекономити свій час, скачайте наведені у статті зразки протоколів та скористайтеся ними, коли проводитимете на підприємстві атестацію робочих місць.
15493

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді