Як скласти план роботи СОП на 2022 рік?

Правильне планування є запорукою успішної роботи служби охорони праці на підприємстві. Скористайтеся підказками від експерта, які допоможуть скласти план роботи СОП на 2022 рік.

Для ефективної роботи служби охорони праці потрібно мати затверджений роботодавцем загальний річний план, а також уточнений план робіт на квартал. У такому квартальному плані будуть враховані додаткові роботи в разі нещасних випадків, аварій, необхідності участі в перевірках органів державного нагляду тощо.

Як скласти план роботи СОП на 2022 рік?

План роботи СОП на 2022 рік

Служба охорони праці підприємства має працювати за планом роботи та графіками обстежень, затвердженими роботодавцем. До цього зобов'язує пункт 5.1 Типового положення про службу охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 15.11.2004 № 255.

Міжнародний стандарт ISO 45001:2018 «Системи управління професійною безпекою та здоров’ям. Вимоги та настанови до застосування» дає таке визначення:

Планування — це не разова подія, а постійний процес, який заздалегідь оцінює обставини, що змінюються, та постійно виявляє ризики щодо працівників і системи управління охороною праці на підприємстві.

Як скласти план роботи СОП на 2022 рік?
Впорядкуйте роботу СОПпідготуйте необхідні документи заздалегідь
Встигніть розробити план роботи служби охорони праці на 2022 рік

Аби не припуститися помилок на етапі поточного планування, варто скористатися зразком, який розробили досвідчені фахівці. З ним ви зможете швидко та легко розставити пріоритети з огляду на специфіку роботи вашого підприємства. Крім того, зразок допоможе і при оперативному плануванні, адже план роботи на рік можна розбити на квартальний, місячний та тижневий.

Пам'ятайте, що запорукою успіху є не лише ефективне планування, а й прискіпливий контроль за виконанням завдань.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заповнюємо журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці

Зі статті ви дізнаєтеся, як вести журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, та які існують вимоги до заповнення журналу реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці. Також ви зможете скачати бланк журналу та зразок його заповнення.
198655

Заповнюємо Декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання

У статті ви знайдете бланк та приклад заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства та дізнаєтеся про порядок подання документа до відповідного дозвільного органу.
41043

Особиста картка обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ

Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
37027

Інструкція з охорони праці для кухаря

Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
45167

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді